Grad dobio sredstva za uređenje Magliča

Za realizaciju ovog projekta Grad Kraljevo će, iz budžeta, izdvojiti 23.750.000  dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture , Odlukom o izboru jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Jugozapadne Srbije za dodelu budžetskih sredstava radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata, Gradu Kraljevu odobrilo je sredstva u iznosu 451.250.000 dinara.

Opredeljena sredstva planirana su za Izgradnju saobraćajnog prilaza srednjovekovnoj tvrđavi Maglič, parkinga i srednjovekovnog sela sa pratećim sadržajima.

Tako bi, nakon završenog projekta bio obezbeđen prilaz srednjovekovnom spomeniku kulture – tvrđavi Maglič, parkingu sa dovoljnim brojem parking mesta, ali i izgradnju pasarele preko magistrale, i problemom koji dugo muči meštane ovog kraja, izgradnju mosta preko reke Ibar.

Srednjovekovno selo, čija je izgradnja planirana ovim projektom, biće smešteno u podnožje tvrđave, kako bi na atraktivan i autentičan način privuklo veći broj turista u grad na Ibru, i obogatilo turističku ponudu našeg kraja.

Podsećamo, izgradnja mosta preko Ibra kod tvrđave Maglič odlagana je nekoliko puta, o čemu smo već pisala, a taj tekst možete pročitati OVDE

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.