Apel vozačima – Povećan broj motocikala i mopeda na ulicama

U 2022. godini na teritoriji Kraljeva povređeno je 25 vozača motocikala i mopeda

Lepo vreme znači i povećan broj vozača dvotočkaša na ulicama, pa iz Uprave saobraćajne policije Kraljevo apeluju na vozače da budu stvpljivi i oprezni u vožnji.
Foto: Filter media/arhiva

-U prošloj godini imamo povoljniju statistiku kada su u pitanju povrede vozača motocikala i mopeda u našem gradu. U 2022. godini povređeno je 25 vozača što  je za oko 44 odsto manje nego u 2021. godini, kada je ovaj broj bio 45 povređenih, kaže Ivan Vučetić komandir Uprave saobraćajne policije Kraljevo.

Na sreću, u protekle dve godine na području Kraljeva nije bilo smrtno stradalih vozača dvotočkaša.

-Apelujem i na sve vozače dvotočkaša da poštuju saobraćajne propise, ograničenje brzine, da obavezno koriste zaštitnu opremu (homologovane zaštitne kacige koje su i zakonska obaveza), kao i da nikako ne upravljaju motociklima i mopedima pod dejstvom alkohola. Takođe, apelujem i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni, kao i da posebno obrate pažnju na vozače dvotočkaša, naglašava Vučetić.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije u Kraljevu i dalje će sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja na putevima u Kraljevu i okolini.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.