Zavetnici Kraljevo: Funkcioneri lokalnog SNS-a blokiraju projekte

Bahatost i bezobrazluk pojedinih funkcionera lokalne vlasti ovoga puta je došla do izražaja, otišlo je toliko daleko da ovu tačku dnevnog reda kraljevačke skupštine, nisu podržali ni svi odbornici ove stranke, rečeno je danas na konferenciji za medije Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu

Plan  generalne regulacije „Ribnica“ a koji se odnosi na izgradnju saobraćajnice u ulici Koste Abraševića u ovom naselju, stopiran je jer ga nije izglasala ni lokalna skupština.

-Ovaj višemilionski projekat je stopiran, zbog toga što je jedna većnica namerila da komšiji sruši jednu trećinu kuće, ne bi li proširila put i dobila parking mesto. Ono što je još skandaloznije jeste to da je Vlada RS, na šta se vlast u Kraljevu i poziva, ovaj deo proglasila za javno dobro, kaže Marko Petrović ispred Gradskog odbora Zavetnka u Kraljevu.

Za ovu tačku dnevnog reda glasalo je 25 odbornika, uzdržano je bilo 18, dok je 5 bilo protiv

Petrović je naglasio da će se o ovome govoriti i u Republičkoj skupštini na nekom od narednih zasedanja.

-Narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici, Strahinja Erac o ovom „slučaju“ govoriće u Republičkom parlamentu, gde će se jasno obratiti resornom Ministarstvu i Vladi, kako bi videli na osnovu čega se ovaj deo proglasio za javno dobro i zbog čega je bitno da se jednom čoveku sruši deo porodične kuće, koja se nalazi u slepoj ulici da bi funkcioneri Srpske napredne stranke bili zadovoljni, dodaje Petrović.

-Možda im je za sve ovo poslužio primer Beograda, ali podsećamo ih da oni nisu u Beogradu nego u Kraljevu, gradska većnica nije Siniša Mali, a Plan generalne regulacije „Ribnica“ nije „Savamala“ da mogu da ruše i da rade šta žele bez posledica, rečeno je na konferenciji Zavetnika u Kraljevu.

Kraljevački Zavetnici su istakli da će se uvek truditi da istaknu ovakve probleme koje građani imaju, da uvek od nadležnih preko institucionalne borbe, demokratskim putem traže rešenje, kao i da će uvek stati u zaštitu svakog sugrađanina bez obzira čiji je on član i koju ideologiju zastupa.

-Mi smo ovde u službi građana, kako Kraljeva tako i preko glasa narodnih poslanika u Republičkoj skupštini, i cele Srbije, poručeno je danas sa konferencije kraljevačkih Zavetnika.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.