Usvojen Plan generalne regulacije Ribnice sa važnom izmenom

Projekat o kome se žestoko polemisalo u poslednje vreme odnosi se na Plan gneralne regulacije Ribnice, koji se na dnevnom redu našao još u januaru mesecu, kada većinom glasova lokalnih odbornika nije usvojen

Na jučerašnjoj sednici gradske skupštine, odbrornici su se pzitivno izjasnili i usvojili ovu tačku dnevnog reda u kome se ne nalazi sporna ulica ili „tehničk greške“ kako je ova sporna emma predstavljena na januarskom zasedanju gradske skupštine.

Ova tačka dnevnog reda koja je razmatrana a kasnije i usvojena stigla je na predlog odbornice iz redova „naprednjaka“, Snežane Jovanović.

-Plan generalne regulacije Ribnice veoma je važan, jer njegovim neusvajanjem kočimo mnogo infrastrukturnih projekata u ovom delu gradskog naselja. Čak je i prekinuta realizacija pojedinih projekata. Zaista je neophodno da usvojimo Plan generalne regulacije Ribnice, jer se u ovom naselju nalazi dosta objekata, re svega novoizgrađano naselje Voćareve livade, a tu bi se nalazio i vrtić koji treba da se gradi. Ono o čemu je bilo dosta reči jeste jeste i sporna ulica koja se nalazi u Ribnici. U predloženom Planu (koji je kasnije usvojen) ne nalazi se sporna ulica, kazala je Jovanović i dodala da će se nakon usvajanja Plana sprovesti zakonske procedure i razgovarati sa građanima, kako bi se za njih donela najbolja odluka.

-Razgovaraćemo i sa čovekom čija je parcela u pitanju ali i sa ostalim građanima. Nije cilj i neće se desiti nikakvo rušenje kuće na kojoj bi trebao da se nađe deo saobraćajnice , već da se donese najbolje rešenje za sve, zaključila je Jovanović.

Na ovom LINKU    pogledajte kako je izgledalo skupštinsko zasedanje u januaru mesecu, kada ova tačka dnevnog reda nije usvojena.

O stopiranju projekta Plana generalne regulacije Ribnice, govorilo se i u Narodnoj skupštini. Tekst možete pročitati OVDE

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.