Proslavljeni košarkaš Nenad Krstić novi predsednik KK „Sloga“

Na čelu najpoznatijeg kraljevačkog Košarkaškog kluba “Sloga” ubuduće će se nalaziti poznati srpski košarkaš Nenad Krstić. Bivši reprezentativac Srbije, rođeni Kraljevčanin, jednoglasno je izglasan na sednici ovog kluba za budućeg predsednika

Iako KK „Sloga“ od prošle sezone niže uspehe, a jedan od istorijskih za kraljevačku „Slogu“, jeste i plasman u ABA 2 ligu za narednu sezonu, ovakvo pojačanje na čelu kluba, može biti samo vetar u leđa za buduće rezultate.

Preko kraljevačkog „Mašinca“ do NBA –a

Nenad Krstić je prve košarkaške korake u profesionalnoj karijeri ostvario u rodnom gradu, u kraljevačkom „Mašincu“  iz koga je prešao u Partizan. Nakon toga, njegova karijera je nastavljena na svetskom nivou, a igrao je za neke od najpoznatijih klubova – Nju Džerzi netsi, Oklahoma Siti tander i Boston seltikse.

Profesionalnu karijeru nakon NBA-a nastavio je u moskovskom CSKA  i Anadolu Efes.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je dva srebra, na Evropskom prvenstvu 2009. godine i Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji.

Na sednici KK „Sloga“ izabrani su i novi članovi Upravnog odbora – Vladimir Ocokoljić, Goran Bajić, Marko Starovlah i Saša Čubrilo.

Izvor: Grad Kraljevo/Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.