Ovako će biti raspoređen novac za sportske klubove iz gradskog budžeta u 2023. godini

Od 110 miliona dinara koliko je opredeljeno za oblast sporta u gradskom budžetu za 2023. godinu, najviše novca dobiće klubovi koji se u svojim sportovima takmiče u prvoj ligi, izglasano je na sednici Gradskog veća

KK „Sloga“ ove godine dobiće najviše novca i to 18 miliona dinara, Odbojkaški klub „Ribnica“ 13 miliona, dok je Ženski košarkaški klub „Kraljevo“ u ovoj godini dobiti 12.250.000 dinara. Košarkaški i odbojkaški klub u odnosu na prošlu godinu iz osnovnog budžeta, dobiće po milon dinara više, dok če ŽKK dobiti nešto preko 1,3 milona dinara više u odnosu na 2022. godinu.

Za fudbal je iz osnovnog budžeta za ovu godinu izdvojeno 15,69 miliona.

Na sednici Gradskog veća mogli su se čuti konstruktivni predlozi većnika, a koji se odnose na dopune izveštaja o utrošenom novcu, poput toga koliko košta Sportska hala za iznajmljivanje kada se u njoj održavaju koncerti i slične manifestacije.

Takođe, govorilo se i o tome da kada se već izdvaja toliko novca iz budžeta očekivani su i rezultati, što su pokazali i košarkaški i odbojkaški klubovi, ali ne i fudbalski.

Za Sportski savez Kraljeva iz osnovnog gradskog budžeta biće izdvojeno 4,4 miliona dinara, dok će Savez za školski sport dobiti 900.000.

Za rukometne klubove izdvojeno je 9,65 miliona dinara, od čega će na najveći deo novca moći da računa RK“Metalac“, 6 miliona dinara, dok će Ženski rukometni  klub „Metalac“ dobiti 2,95 miliona a Rukometni klub „Sloga“, 700.000 dinara.

Atletskom sportu opredeljeno je 2,75 miliona dinara, dok će borilački klubovi dobiti ukupno 7,2 miliona dinara.

Prošle, 2022. godine za finansiranje sportskih klubova u Kraljevu bilo je opredeljeno 95 miliona, a sa sredstvima iz rebalansa 150 miliona dinara.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.