Oglasio se gradonačelnik povodom Projekta urbane regeneracije Dositejeve ulice

Zbog kako je navedeno, dezinformacija koje su se pojavile u medijima a koje se tiču Projekta urbane regeneracije Dositejeve ulice, kabinet gradonačelnika Kraljeva dostavio je medijima dopis, u kome je naveden tok procesa ovog projekta za poslednje dve godine. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

-Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije je 07.02.2021. raspisalo javnu nabavku za izvođača za II fazu.

 Rok za ponude je, sa 31.03.2021, zbog pandemije, produžen na 30.06.2021. godine.

 Izvođač je izabran 16.08.2021. 

 S obzirom na to da je, zbog uvećanih tržišnih cena, izabrani izvođač tražio uvećanje iznosa, Grad Kraljevo je, budući da stanari u ovim zgradama u Dositejevoj žive u veoma lošim uslovima, zakazao sastanak kod državnog sekretara Enesa Buhića. Državni sekretar se na sastanku izjasnio da nije moguće uvećanje iznosa izvođenja radova.

 Iz tog razloga, po pozivu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da potpiše ugovor, izvođač ih je, dopisom od 28.12.2021, obavestio da, zbog promene tržišnih uslova, odustaje od ugovora.

 Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je 17.02.2022. od Razvojne banke Saveta Evrope dobilo instrukciju da raspiše novu javnu nabavku.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je, na osnovu ispitivanja tržišta, izvršilo procenu vrednosti nove javne nabavke.

Po zahtevu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grad Kraljevo je 07.06.2022. dostavio predlog za člana Komisije za javnu nabavku iz Kraljeva.

 Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je, 30.06.2022, prosleđena radna verzija tenderske dokumentacije.

Zbog veoma loših uslova u kojima stanari ovog dela Dositejeve ulice i dalje žive, u nastojanju da se realizacija projekta nastavi, Grad je 06.07.2022. državnom sekretaru Enesu Buhiću uputio molbu za obaveštenje o terminu raspisivanja nove javne nabavke.

Početkom septembra dobio je nezvanično obaveštenje da Banka neće preduzimati ništa do formiranja nove Vlade.

Zahtev Ministarstvu finansija Republike Srbije za odborenje javne nabavke je poslat u februaru 2023. godine. Čeka se odgovor Ministarstva finansija.

Grad Kraljevo se nada da će Ministarstvo finansija što pre odgovoriti i izaći u susret zahtevu za odobrenje javne nabavke za izvođača za II fazu, budući da naši sugrađani u ovom delu Dositejeve ulice veoma teško žive u neuslovnom prostoru, a i zemljotresi koji u poslednje vreme potresaju tlo našeg grada, iako ne velike jačine, dodatno ih uznemiravaju, navodi se u saopštenju gradonačenika Kraljeva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.