Najvažnija sednica Narodne skupštine – Rasprava o KiM

Sednici prisustvuje predsednik Vučić koji će odgovarati na pitanja narodnih poslanika o gorućoj temi a koja se tiče situacije na KiM i francusko-nemačkom planu

U Narodnoj skupštini Republike Srbije održava se vanredna sednica na kojoj će biti predstavljen Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini. Dnevni red danas sadrži samo jednu tačku dnevnog reda – Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 1. septebra 2022. do 15. januara 2023. godine, koji je podnela Vlada.

Već na početku sednice Vučić je izjavio da ne sme da otkriva fracusko-nemački plan, ali i dodao koji to izazovi očekuju Srbiju.

-U vezi francusko-nemačkog plana za odluke biće vremena. Pitanja o Kosovu traju već 600 godina, a pravih odgovora nema. Ne zna se da li je mit postao stvarnost, ili stvarnost stvorila mit. Ne zna se gde je izlaz. Od trenutka izbijanja ratnog sukoba u Ukrajini postoji opšta politička ofanziva Prištine sa delom zapadnih saveznika za promenu stanja na terenu, rekao je u svom prvom obraćanju danas Aleksandar Vučić.

Zavetnici, POKS, Novi DSS i Dveri jedinstveno po pitanju Kosova

Izvor: ParlamentSrbije/ Printscreen

Na konferenciji za medije lidera i narodnih poslanika ove četiri stranke, rečeno je da će po pitanju KiM ubuduće jedinstveno nastupati.

Kako su dodali predstavnici državotvorne opozicije, tabloidni mediji „vode hajku“ protiv njih, objavljujući neistine kako će ove političke grupacije danas zapaliti Narodnu skupštinu, dodajući da sve što oni čine nije rušenje ustavnog poretka, već naprotiv – odbrana ustavnog poretka.

Sednica je počela u 10 časova, a trajaće tokom celog dana.

Prenos zasedanja Narodne skupštine možete pratiti na RTS1 ili na ovom linku.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.