Mladi volonteri kraljevačkog Crvenog krsta za pomoć Turskoj i Siriji – Pomozimo kad je najpotrebnije

Mladi volonteri angražovani u Crvenom krstu Kraljevo pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć stanovništvu u Turskoj i Siriji, nakon prirodne katastrofe koja je zadesila ove dve zemlje.

-Kraljevčani imaju iskustva sa ovom elementarnom nepogodom, a cilj Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je da se ublaži ljudska patnja. Naša obaveza je da pomognemo ljudima u Turskoj i Siriji, a najbolji način je uplata na namenski račun Crvenog krsta Srbije, naravno u skladu sa svojim mogućnostima. Solidarnost je najbitnija, a mislim da je ovom akcijom naših mladih volontera i ovoga puta pokazana na najbolji mogući način, kaže Snežana Apostolović ispred Crvenog krsta u Kraljevu.

Volonteri Crvenog krsta ovim povodom su u Medicinskoj školi održali predavanje vršnjacima na temu prevencije i pravilnog reagovanja u slučaju zemljotresa.

Izvor/Foto: CK Kraljevo

Kako je za portal Filter media jutros potvrdila Apostolović, do sada je na namenskom računu Crvenog krsta Srbije prikupljeno oko 10 miliona dinara. Sva prikupljena sredstva biće prosleđena na račun Međunarodne federacije društava Crvenog krsta, a dogovoreno je da 60 odsto prikupljenog novca ide Turskoj a 40 odsto Siriji.

Namenski račun Crvenog krsta još uvek je otvoren, a svi mogu donirati novac prema svojim mogućnostima.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.