Državni sekretar Karanović – Ministarstvo ulaže napore u rešavanju problema boračke populacije

Zdravstveno osiguranje boračke populacije mora biti bez ograničenja i bez uslova, rečeno je danas na sastanku Udruženja ratnih vojnih invalida, porodica palih boraca i učesnika ratova devedesetih godina koji je održan u Kraljevu
Foto: Filter media

Borce iz ratova devedesetih je posetio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Mile Karanović kako bi razgovarao sa članovima aktivnih udruženja boračke populacije o svim problemima koji ih decenijama muče. Akcenat je i ovoga puta na rešavanju problema koje se tiče zdravstvenog osiguranja.

Foto: Filter media

-Ministar Selaković je samo par meseci na ovoj funkciji, a već je preduzeo nekoliko bitnih koraka od kojih je i potpisivanje Memoranduma sa Ministarstvom zdravlja na čijem je čelu ministarka Danica Grujičić, koja nam je dala uverenja i koja potpuno razume potrebe boraca. Ono što sada sledi jeste poboljšanje zdravstvene zaštite, primarne zdravstvene zaštite boraca, kao i rešavanje problema sa PTSP sindromom koji muči naše borce i konačnog zauzimanja stava i države i resornih ministarstava po tom pitanju, rekao je ta portal Filter media, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Mile Karanović.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Kraljeva, Vojislav Vukašinović rekao je da se danas razgovaralo o mnogo problema koji muči njihovu populaciju, a za čije   se rešavanje godinama bore, kako bi „sva braća po ranama“ dobila pre svega adekvatnu zdravstvenu zaštitu, koja bi im omogućila bolje funkcionisanje u  svakodnevnom životu.

Foto: Filter media

-Izuzetna mi je čast i zadovojstvo što su danas sa nama i naša braća iz Republike Srpske. Jako je bitno što su danas sva tri udruženja zajedno na ovom sastanku i što je tu sa nama, pre svega naš „brat po ranama i oružju“ a tek onda državni sekretar Mile Karanović, kao i predstavnici Upravnog odbora Fondacije srpskih boraca na čelu sa predsednikom fondacije koja već neko vreme pomaže kako ratne vojne invalide, tao i učesnike rata i porodice palih boraca, kaže Vukašinović.

Delegacije su danas nakon održanog sastanka, položile vence na Spomenik palim borcima na Trgu Jovana Sarića a naon toga i posetili Nadu Milić, majku koja je izgubila dva sina u ratu 1999. godine.

Foto: Filter media

Pozavršetku sastanka podeljeno je i 100 paketa namirnica za najugroženije sve tri kategorije boraca, koje je donirala Fondacija srpskih boraca.

Foto: Filter media

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.