Sanacija obale Ibra – Reka nanela oko stotinu kubnih metara otpada

Stotinu kubnih metara otpada, polomljenih grana, izvaljenih stabala, plastičnih ambalaža do starih uređaja bele tehnike, ostalo je nakon poslednjeg poplavnog talasa na Ibru

Foto: Printscreen

Nakon nedavnog poplavnog talasa, kada se Ibar izlio i stigao do šetališta pod obalom, za sobom je ostavio stotinu kubnih metara najrazličitijeg otpada. I pored niskih dnevnih temperatura, kraljevačka komunalne službe otpočele su čišćenje obale Ibra, kod gradske plaže i sportskih terena.

Ovo je naše lice. Ovo su napravili građani, ne Kraljeva već i gradova uzvodno uz Ibar. Situacija je takva kakvaje, a u ovom momentu stvorili su se uslovi da sa mehanizacijom očistimo ono što je reka nanela. Najvažnije je da komunalna preduzeća u ovakvim situacijama zajedno deluju, pa na ovoj sanaciji rade ekipa Javne higijene, „Gradsko zelenilo“ a u pomoć nam je pristigla i ekipa sa gradskog groblja, kaže Novica Lišanin, direkotor JKP „Čistoće“ Kraljevo.

Kako su istakli prestavnici komunalnih službi, ovoliku količinu organskog i neorganskog otpada ne pamte.

-Uradićemo selekciju otpada, kako bismo odvojili organsko od neorganskog. Izdvojićemo grane i debla koja možemo kasnije da iskoristimo, a i da rasteretimo gradsku deponiju, istakla je Dunja Milovanović, ispred „Gradskog zelenila“.

Civilna zaštita Kraljevo pre nekoliko dana, uradila je dezinfekciju pešačke staze, što je bilo neophodno, jer je Ibar „doneo“ i životinjske ostatke.

Radovi na sanaciji obale Ibra trebali bi da budu gotovi do kraja ove nedelje.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.