Zavetnici Kraljevo: Podrška rukovodstvu stranke u očuvanju nacionalnih interesa

Dvadeset godina je ništa, čekaćemo još 120 ako treba, ali na Kosovu i Metohiji će se ponovo vijoriti srpska „trobojka“

Situacija na KiM iz dana u dan je se teža, deo okupirane srpske teritorije Kurtijeve snage žele da predstave kao svoju, pozivajući se na međunarodno pravo. U svetlu poslednjeg francusko – nemačkog predloga koji je stigao Srpska stranka Zavetnci i državotvorne stranke dale su svoj odgovor, rečeno je danas na konferenciji za medije Gradskog odbora Zavetnika u Kraljevu

-Stranke državotvorne opozicije (Zavetnici, POKS, Dveri, Novi DSS) odlučile su da odbrani nacionalnih interesa nastupaju jedinstveno, kako u medijima tako i na sednicama Narodne skupštine, štiteći na taj način nacionalne i vitalne interese Republike. Prvi zajednički dokument je „Svetosavski proglas“ koji su između ostalih podržali i akademik Matija Bećković, glumac Viktor Savić, Kosta Čavoški ali i veliki broj intelektualaca iz javnog života, rekao je Marko Petrović ispred Gradskog odbora Zavetnika u Kraljevu.

Kako ističu Zavetnici, oni će uvek biti za mirno rešavanje kosovske krize, podvlačeći da stranka nikako nije niti će ikada biti neko ko će pozivati na rat i ratne sukobe.

-Mi nismo protivnik svojoj zemlji i svom narodu, naprotiv. Svim demokratski raspoloživim sredstvima ćemo se boriti za očuvanje celovitosti, teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta, dodaje Petrović.

Zavetnici su sa ove konferencije uputili podršku predsednici ove stranke Milici Đurđević Stamenkovski, kao i celom rukovodstvu stranke, da na najavljenoj sednici Narodne skupštine posvećenoj KiM, svim raspoloživim snagama pokušaju da ubede vladajuću većinu da je  pomenut predlog loš i zašto bi ga neizostavno trebalo odbaciti.

-To je ništa drugo do kapitulacija ispred ultimatuma i zahteva EU, upravo one koja je i stvorila lažnu državu Kosovo, koja je podržava i finansira, dok čak pet njenih članica ne priznaje Kosovo kao državu, naglašava Petrović.

Zavetnici su podsetili i da su oni prva stranka (tada još uvek kao pokret) koja je organizovala proteste širom Beograda nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, upozoravajući i govoreći da je to jako štetan sporazum, a rezultat je situacija u kojoj se nalazimo.

-Upravo tada naša stranka je proglašena za nenarodni element, za rušače zemlje, optuživali su nas da pokušavamo da izazovemo haos, da nasilno pokušavamo da preuzmemo vlast. Naša stranka na čelu sa Đurđević Stamenkovski svesna je činjenice da se vlast dobija na izborima poverenjem građana a ne na ulici, kaže Petrović.

Kosovski zavet predstavlja rađanje Srbije, naša zemlja se rodila na Kosovu, Kosovo je Srbija i to će uvek ostati. Dvadeset godina čekanja nije ništa, čekaćemo ako treba još 120, ali na KiM će se ponovo vijoriti srpske „trobojke“. Ovo je dug i prema našim borcima ali i prema Srbima koji dole žive, ali i prema onima koji su tokom pogroma napustili svoja ognjišta, poručeno je danas sa konferencije za medije kraljevačkih Zavetnika.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.