Za sad ništa od mosta – Odložena izgradnja mosta kod Magliča

Planirana izgradnja mosta kod srednjovekovne tvrđave Maglič, odložena je zbog izgradnje mini-elektrane na reci Ibar. Jedini most koji je postojao, a koji nije bio u najboljem stanju, pre par godina odnela je poplava a građani sada koriste improvizovanu skelu, ali samo kada uslovi dozvole njenu upotrebu
Foto: Printscreen

Sredstva za izgradnju mosta su obezbeđena, ali je projekat stopiran zbog realizacije davnašnjeg plana izgradnje mini-elektrana na Ibru, rekla je direktorka Direkcije za izgradnju Kraljevo Marica Mijailović u izjavi za RTS.

Mijailović je navela da se projekat sada revidira, odnosno prilagođava višem nivou reke koji podrazumeva projekat budućih elektrana.

Direktorka Direkcije za izgradnju Kraljevo dodala je da je projektom njihove izgradnje uslovljen i početak izgradnje mosta, “prilagođava se projektu minielektrana, a prema planu izgradnje one bi trebalo da budu završene do 2026. godine”.

Sredstva za izgradnju mosta do Magliča je obezbedila Republika, naglasila je direktorka Direkcije, projekat je pri kraju, ali kada bi mogla da počne i izgradnja, zavisi od Projekta minielektrana na Ibru.

Most do Magliča odnela je nabujala reka pre par godina, a turisti sada do njega mogu samo improvizovanom skelom, kada reka dozvoli.

Prvobitna verzija mosta već je mogla da bude završena, ali su sada promenjeni i planovi za prostor te turističke atrakcije.

Uz novi most planirano da se u podnožju Magliča izgradi i srednjovekovno selo, ali sve to kada se završi projekat obnovljivih resursa na reci Ibar, zaključila je Mijailović a preneo RTS.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.