Trenutno ništa od rekonstrukcije Autobuske stanice – Sledeći Javni konkurs tokom godine

Autobuska stanica u Kraljevu već godinama unazad ima status stajališta, bez prava da naplaćuje usluge i peronizaciju

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta, krajem novembra 2022. godine raspisalo je Javni konkurs za izradu projekta rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje ovog objekta. Na Javni konkurs, za koji je lokalna samouprava izdvojila 2,5 miliona dinara iz gradskog budžeta, nije stigla nijedna ponuda.

 Početkom ove godine (6.januara) obustavljen je postupak. Međutim, lokalna samouprava koja je sredinom pretprošle godine postala vlasnik Autobuske stanice nakon što je bivšem vlasniku u stečaju „Autotransportu“ isplatila 79 miliona dinara, nije odustala od projekta, pa se očekuje raspisivanje nove javne nabavke.

U Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta rečeno je da je ovaj projekat obuhvaćen programom i za 2023. godinu, tako da će nakon usvajanja Plana javnih nabavki, biti pokrenut novi postupak raspisivanja konkursa za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Za sada je, kako prenose Večernje novosti, Grad preuzeo na sebe održavanje ovog objekta. Do sledećeg raspisivanja Projekta javne nabavke i uopšte sređivanja Autobuske stanice na ovdašnjim komunalnim preduzećima je da bar koliko toliko održavaju urednom stanicu, koju Kraljevčani (s’ pravom) nazivaju ruglom grada.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.