Svi zajedno za Dunjino srećno detinjstvo – Udružimo se njen prvi korak

Za jedan tretman matičnim ćelijama na Klinici u Novom Sadu potrebno je 6.000 evra

Četvorogodišnja Dunja Mijailović iz Kraljeva rođena je kao zdrava devojčica, sa ocenom devet na rođenju. Njeni roditelji starijoj braći podarili su najlepši poklon, malenu Dunju. Ova porodica bila je presrećna zbog prinove a onda se sve promenilo u drugom mesecu Dunjinog života.
Izvor/Foto: Privatna arhiva

-Tada praktično kreće naš pakao. Išli smo od jednog do drugog lekara, a tek prošle godine konačno je utvrđena dijagnoza – cerebralna paraliza. Dunja ne hoda, tek napravi po jedan korak uz moju pomoć i uz svoju lavovsku borbu, kaže za portal Filter Milena Mijailović, majka male Dunje.

Četvorogodišnja devojčica, zbog oštećenja mozga ne priča, ali je uvek nasmejana i deluje baš kao i svako četvorogodišnje dete. Sa jednom razlikom, Dunja je borac od kad zna za sebe. Borac sa osmehom.

-Ona je jedno veselo i nasmejano dete. Kako nam je rečeno na Klinici u Novom Sadu za koju se pripremamo, boljitak se vidi već posle prvog tretmana. A njoj je samo malo potrebno, kaže mama Milena.

Izvor/Foto: Privatna arhiva

Za Dunjino lečenje na novosadskoj klinici, gde je preporučeno uraditi tri tretmana, potreban je za ovu porodicu ogroman novac. Jedan tretman košta 6.000 evra.

-Mi smo pokušali sami da finansiramo, ali to je zaista nemoguće. Imamo još dvoje dece pored nje, ali potpuno smo okrenuti Dunjinom lečenju, pa je i za nas kao i za većinu roditelja koji prolaze kroz ovako strašne stvari, bolest deteta, ovaj novac ogroman, kaže Milena i zahvaljuje se svim ljudima koji su do sada uplatili donaciju za malenu Dunju.

Kako bi naša mala Kraljevčanka imala srećno detinjstvo, potrebno je da se svi udružimo i pomognemo u ovom, za njeno zdravlje, najznačajnijem trenutku.

Ukoliko želite da pomognete možete to učiniti slanjem SMS poruke sa sadržajem 1409 na 3030.

Ili na sledeće račune:

Dinarski račun: 160-6000001511354-58

Devizni račun: 160-6000001511832-79

IBAN: RS35160600000151183279

SWIFT/BIC : DBDBRSBG

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.