Predstava koja je uzburkala javnost „Ustav“ u Kraljevačkom pozorištu

Predstava pod nazivom „Ustav“ koja je izvedena u Kraljevu prvi put prošlog leta na festivali „Anfiteatar“ biće izvedena u Kraljevačkom pozorištu 16. januara sa početkom u 20 časova

Karte su u prodaji od 11. januara na biletarnici Kraljevačkog pozorišta.

Koncept i tekst za ovu predstavu uradio je Minja Bogavac dok se kao reditelj potpisuje Vojkan Arsić.

O predstavi

Predstava „Ustav” za cilj ima da nadomesti nedostatak pravnog i političkog obrazovanja u zvaničnom prosvetnom sistemu Republike Srbije, a posebno u kurikulumima umetničkih fakulteta.

Takođe, predstava je povod za uspostavljanje šireg društvenog dijaloga, među građanima i građankama, kao nosiocima suverenosti Republike Srbije.

Teme kojima se predstava „Ustav“ posebno bavi, vezane su za Ustavom određena državna obeležja; podelu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, kao i recentne primere kršenja Ustava Republike Srbije, u našem društvu.

Ideja predstave temelji se na konceptu aktivnih građana, kao čuvara demokratije, na građanskoj odgovornosti i preispitivanju patriotskih sentimenata, koji neretko počivaju na nepoznavanju osnovnih činjenica o pravnom poretku države u kojoj živimo.

Podsećamo, neposredno pre izvođenja predstave na festivalu Anfiteatar u Kraljevu, policija je prvela glavnu glumicu Milenu Božić, zbog kako je tada rečeno, leka bez recepta koji je imala kod sebe. Ova vest je tada odjeknula u javnosti a na LINKU možete pročitati vest koju smo tada preneli a povodom ovog događaja

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.