Povodom Savindana nagrađeni najbolji učenici Kraljeva

I ove godine nastavljena tradicija povodom školske slave – Svetog Save, najboljim učenicima za postignut uspeh dodeljene knjige

U Svečanoj Sali Gradske uprave danas je nagrađeno knjigama 35 učenika sa teritorije Kraljeva. Nagrade su primili po jedan učenik iz svake osnovne i srednje škole.

Foto: Filter media
Foto: Filter media

-Trudimo se da ostvarimo što bolje rezultate držeći se puta svetosavlja i potvrđenih vrednosti. Trudićemo se i dalje da ostvarimo što bolje uslove za naše učenike i da stvaramo budućnost kakvu želimo, a budućnost su naša deca koja su danas ovde, kaže Bojana Marinković načelnica Školske uprave u Kraljevu.

Foto: Filter media

Knjiga kao nagrada povodom Savindana, simbol je istrajnosti i učenja nagrađenih đaka, ali i posvećenosti tokom čitave školske godine.

Foto: Filter media

-Sve osnovne i srednje škole poslale su po svog najboljeg đaka, kao i Dom učenika srednjih škola grada Kraljeva. Najbolji učenik koji živi u ovom domu je đak umarske škole u našem gradu. Takođe, i Medicinska škola je poslala dva najbolja učenika, te ih tako ove godine ima 35 koji će primiti ovu simboličnu nagradu. Uveren sam da će osnovci pokazati uspehe i tokom srednjoškolskog obrazovanja, a srednjoškolsci tokom studiranja, nakon čega bi voleo da se vrate u svoj rodni grad, kaže gradonačelnik Predrag Terzić.

Na pitanje novinara zašto se samo knjiga najboljim učenicima, o čemu je bilo polemike i na društvenim mrežama, a ne recimo i tablet gradonačelnik je podsetio na velika izdvajanja u investiciono i tekuće održavanje školskih zgrada, kako osnovnim tako i srednjim školama, predviđena je još jedna nagrada za kraljevačke učenike za koje je Grad obezbedio sredstva.

Foto: Filter media

-Prvi put ove godine na Vidovdan, najbolji učenici našeg grada pored same Vidovdanske nagrade doboti i određena finansijska sredstva, za koja verujem da će biti samo podsticaj daljem radu ovih đaka, naglasio je Terzić.

Jedna od 35 nagrađenih učenika povodom Savindana, učenica je završnog razreda Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Sofija Jovanović.

Foto: Filter media

-Jako mi znači ova nagrada i nadam se da će ubuduće biti još više nagrađenih učenika.

Povodom školske slave Svetog Save – Savindana širom Srbije, ali i u obrazovnim i kulturnim ustanovama grada Kraljeva organizuju se brojni programi.
Svetosavska akademija u organizaciji Školeske uprave i Grada Kraljeva biće upriličena večeras, od 18 časova u Kraljevačkom pozorištu.
Za sutra je zakazana Svetosavska akademija u organizaciji Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ od 18 časova, dok se u brojnim školama organizuju priredbe, kako to inače i nalaže tradicija ovog dana.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.