Konačno sneg na Kopaoniku – Zamalo propala sezona

Sneg na Kopaoniku obradovao skijaše i bordere ali i hotelijere

Topla zima bez snega, dobra je za one koji ne vole hladnoću i padavine. Međutim, zima bez snega nikako nije dobra za ski centre, kojima sezona zavisi najviše od visine snega i dobrih uslova za ovaj sport.

Tako su na Kopaoniku do danas vremenski uslovi pretili da potpuno upropaste sezonu, odnosno da ona bude u kategoriji „najgorih ikada“.

Sneg koji je jutros počeo da pada na ovoj planini, ipak je „izvukao“ situaciju, a kako meteorolozi najavljuju u narednim danima očekuje se formiranje snežnog pokrivača sa oko 30 cm snega.

Temperature će svakako pogodovati i veštačkom osnežavanju, tako da svi oni koji žele da posete najpopularnije skijalište u Srbiji, mogu to učiniti već tokom vikenda.

Do sada je u funkciji bilo 4 od 24 instalacije, 5 od 48 staza i 1 od 30 ski puteva, dok će prirodni sneg uz dodatak veštačkog, uticati na to da prorade i ostale staze.

Put prema Kopaoniku je prohodan, uz obavezno korišćenje zimske opreme.

 Naplata ulaska na Kopaonik

Od 16.1.2023. godine se više neće zaustavljati na naplatnim stanicama pri ulasku u Nacionalni park Kopaonik, već će se prolaziti bez zaustavljanja. Kamere će na naplatnim stanicama zabeležiti registarske oznake vozila, koje će se zatim evidentirati u novom sistemu elektronske naplate. Plaćanje će se vršiti po izlasku iz Nacionalnog parka i to po važećem nepromenjenom cenovniku.

 Naplata se može izvršiti elektronskim putem na www.naplatanpk.rs ili lično na naplatnim stanicama koje rade od 7 do 19 časova.

U nastavku teksta donosimo vam informaciju o ceni naplate svih kategorija vozila, koja nije promenjena od maja 2019. godine.

I kategorija motornih vozila do 1,3m visine (kod prednje osovine vozila) – motocikli i putnička vozila:

Dnevno: 300 RSD

Nedeljno: 800 RSD

Godišnje: 2.000 RSD

II kategorija motornih vozila sa prikolicom visine do 1.3m i kombi vozila:

Dnevno: 500 RSD

Nedeljno: 1.300 RSD

Godišnje: 3.300 RSD

III kategorija motornih vozila visine veće od 1,3m (autobusi i kamioni):

Dnevno: 700 RSD

Nedeljno: 1.800 RSD

Godišnje: 4.500 RSD

IV kategorija motornih vozila visine veće od 1,3m (kod prednje osovine vučnog vozila) sa više od tri osovine – sva vozila sa više od tri osovine:

Dnevno: 1.700 RSD

Nedeljno: 4.500 RSD

Godišnje: 22.000 RSD

V kategorija vozila u koju spadaju motorne sanke, četvorotočkaši, odnosno kvad vozila (ATV, UTV, SSV), enduro i reli motocikli, modifikovana vozila za prevoz turista i teška terenska džip vozila:

Dnevno: 300 RSD

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.