Direktor Kancelarije za KiM posetio ranjenog Srbina u kraljevačkoj bolnici: Upucan zato što je Srbin /VIDEO

Kako je istakao direktor Opšte bolnice „Studenica“ dr Zoran Mrvić na lični zahtev, pacijent Miljan Delević biće tokom popodneva prebačen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu

Srbina Miljana Delevića koga su juče ranili pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU, a koji se od tada nalazi na lečenju u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ danas je posetio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

Foto: Kancelarija za KiM

-Čovek je primio metak samo zbog toga što je Srbin. Kada pogledate auto u kome se nalazio Delević sa još jednim saputnikom, može se videti da je on izrešetan sa zadnje strane, da je zapravo Kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da bukvalno ubije Miljana i Dušana. To mi je sada i sam Miljan potvrdio, kaže Petar Petković u izjavi za medije nakon posete ranjenom Deleviću.

Kako je dalje istakao Petković na ovom delu postoje i bezbedonosne kamere koje je instalirala Kosovska policija, pa se dalje pita zašto Svečlja onda ne pokaže sporne snimke nego nastavljaju i dalje sa propagandom , želeći na ovaj način da prikriju istinu da pripadnici ROSU policije svakoga dana maltretiraju srpski narod na severu KiM.

-Nije njihov zadatak da napadaju i pucaju na srpsku decu, da maltretiraju srpski narod, kako na jugu tako  na severu KiM, nije njihov posao da bukvalno puštaju krv srpskom narodu, jer oni nemaju šta da traže na severu KiM, ističe Petković i dodaje, da je ovo još jedna provokacija ali i mnogo više od toga, jer metak koji je Miljan primio je mogao da bude koban za njegov život.

Petković je dodao i da će neko od bahatosti Aljbina Kutrija i Kosovske policije da strada.

-Ovo je poslednje upozorenje, neko će da strada. Na Bistričkom mostu gde je postavljen punkt i na drugim punktovima, naročito na putu ka Brnjaku, ROSU policija svakoga dana zaustavlja i maltretira srpski narod, pretresaju, skidaju do gole kože, a sve u nameri da predstave kako je Kurti taj koji ima moć na severu KiM. Ponavljam, oni nemaju šta da traže na severu ni po jednom sporazumu, duge cevi nema šta da traže tu i to je apsolutno jasno. Međunarodna zajednica mora da reaguje, mora da zaustavi ovo zlo koje dolazi iz Prištine, jer je to jedini način da probamo da sačuvamo mir i živote naših ljudi, istakao je Petković, koji je ranjenom Deleviću preneo pozdrave i od predsednika Vučića.

Stanje ranjenog Miljana Delevića koji je juče kolima hitne pomoći stigao u kraljevačku bolnicu je stabilno.

Pored direktora Kancelarije za KiM njega je posetio i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Izvor: OB “Studenica”

-Zdravstveno stanje pacijenta Miljana Delevića je zadovoljavajuće, stabilnih vitalnih vrednosti. On prima antibiotike ima drenažu, naša hiruška i anesteziološka ekipa je odradila posao kako treba. Po ličnoj želji pacijenta Delevića, on će kroz dva sata biti transportovan na Vojnomedicinsku akademiju. Kod pacijenta nema nikakvih znakova ugroženosti, kaže za medije dr Zoran Mrvić direktor Opšte bolnice Studenica u Kraljevu.

Izvor: Kancelarija za KiM

Video posete direktora Kancelarije za KiM ranjenom Deleviću u Opštoj bolnici Studenica možete pogledati OVDE

Podsećamo, pripadnici Rosu pucali su u ponedeljak oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba. Tom prilikom automobil je izrešetan i samo spletom srećnih okolnosti vozač nije povređen, a Miljan Delević (37), koji se nalazio na mestu suvozača, ranjen.

Kosovska policija izašla je u međuvremenu sa saopštenjem, da su njeni pripadnici pucali na vozilo, jer se, kako tvrde, nije zaustavilo i u prolazu je udarilo u policijski automobil.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.