Božični „konji vrani“ na ulicama Kraljeva

Već gotovo deset godina Društvo udruženja ljubitelja konja „Stolovi“ na božićno jutro, ulicama Kraljeva, sa konjima upregnutim u najlepše čeze i fijakere, pozdravi sugrađane vožnjom.

Tako je bilo i ove godine. Iako, kako nam je rečeno, većina danas nije mogla da prisustvuje manifestaciji, oko desetak konja i fijakera, krstarilo je ulicama Kraljeva, na najradosniji praznik.

-Volimo da se okupimo, da naše sugrađane pozdravimo. To je postala tradicija kojoj ostajemo verni. Istina, nismo svi danas ovde, nekad nas bude mnogo više, ali svakako ne propuštamo božićnu vožnju, kaže Mikica Marinković, potpredsednik Udruženja ljubitelja konja „Stolovi“.

Ovoj družini najviše se obraduju deca koja se slikaju sa konjima i provozaju u fijakrima, što im vlasnici konja sa zadovoljstvom ispune.

Za kraj, predstavnici ovog udruženja poželeli su svim sugrađanima zdravlje, sreću, slogu, mir i ljubav uz tradicionalni pozdrav – Hristos se rodi!

Na planini Stolovi, gde se i nalazi ovo udruženje, a koja je prepoznatljiva po krdima divljih konja, trenutno se nalazi oko 45 grla. Stolovi su zbog ovih prelepih životinja i prepoznati kao jedno od mesta koje porodice biraju za nedeljno uživanje. Prelep pejzaž, svež vazduh i veliki broj konja koji slobodno trče po planini, dovoljan su razlog za sve one koji još uvek nisu posetili ovaj „delić raja“ našeg grada, da ga što pre posete. Do tada, na LINKU   pogledajte deo današnje atmosfere sa tradicionalne božićne vožnje.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.