Zavetnici : Terziću obraduj građane povodom predstojećih praznika ostavkom

Na danas održanoj konferenciji za medije Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici, govorilo se o nekoliko gorućih tema koje su poslednjih dana pokrenule lavinu negatvnih komentara među građanima na društvenim mrežama.

-Do sada smo uputili bezbroj kritika na račun gradske vlasti, ali smo i pored toga nudili rešenja. Poslednjih dana, kao što je to nekako postao običaj gradske vlasti u Kraljevu, ponovo smo se našli na Republičkim  medijima, ali u negativnom kontekstu. Naime, autobuska stanica , ne samo što je ruglo našeg grada, već su i Kraljevčani počeli da je se stide. Da ne govorimo o tome što ovoliki grad nema svoje gradsko preduzeće za prevoz putnika. Podsećam sve građane, da smo u kampanji za lokalne izbore 2020. godine, ponudili rešenje za ovaj veliki problem, tako što bismo otkupili stanicu, osnovali novo preduzeće i grad Kraljevo ne bi davao tolika sredstva za subvencije i sufinasiranje privatnim prevoznicima. Gradska vlast ostala je „gluva“ na ove predloge, istakao je Marko Petrović ispred Gradskog odbora Zavetnika Kraljevo.

Foto: Filter media

Petrović je dalje dodao i da se gradonačelnik Kraljeva „hvali“ istorijskim budžetom grada, što je tačno, ali i pored toga grad se suočava sa realnim problemima poput pomenutog sa autobuskom stanicom i „nečuvenog“ sa Opštom bolnicom“Studenica“ u kojoj već duže od tri meseca ne rade liftovi.

Foto: Privatna arhiva

-Imamo nerešeno pitanje autoprevoza, mnogih infrastrikturnih projekata poput zatvorenog bazena, Projekta urbane regeneracije Dositejeve ulice, a sada nam ni liftovi ne rade u bolnici gde je to neophodno. Da, imamo najveći budžet ali i gradonačelnik se ponovio kupovinom nekretnine, tačnije stana za jako mali novac. Umesto da otvaramo vrtiće, naša gradska vlast otvara semafore, kineske robne kuće a njihovim „gafovima“ smeje se cela Srbija, što smo tokom godina imali prilike da vidimo u raznim emisijama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Poslednji u nizu skandala je problem sa liftom za transport pacijenata u Opštoj bolnici „Studenica“. Nismo se oglašavali do sada, nadajući se da će ovaj problem biti rešen. Pošto se „lopta prebacuje iz jednog u drugo dvorište“ pa je tako čas odgovoran grad a čas bolnica, a onda se čeka neka reakcija resornog Ministarstva. Ono što mogu da obećam građanima Kraljeva, je to da će jedini opozicioni poslanik naše stranke u republičkom parlamentu, Strahinja Erac o ovome govoriti u Skupštini Srbije i direktno postaviti pitanje ministarki Danici Grujičić zašto Ministarstvo na čijem je čelu nema sluha za Kraljevo i zašto se ovaj problem još uvek nije rešio, naglašava Petrović.

Na kraju poslednje konferencije kraljevačkih Zavetnika u ovoj godini, upućena je poruka gradskoj vlasti u Kraljevu.

-U susret novogodišnjim i božićnim praznicima učinite jednu veliku uslugu svim građanima i ovom gradu, dajte ostavku na mesto gradonačelnika i dopustite drugim ljudima da dođu i pokažu kako se na domaćinski način vodi jedan grad.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.