Studentima duplirana stipendija Grada – za studente sa invaliditetom dodatne pogodnosti

Oko pedeset najboljih studenata grada Kraljeva, svake godine dobije mesečnu stipendiju u iznosu od 10.000 dinara. Kako je najavljeno, ova suma ubuduće će biti uvećana i iznosiće 20.000 dinara na mesečnom nivou

-Do sada su naši studenti dobijali stipendiju u visini od 100.000 dinara na godišnjem nivou, odnosno u deset mesečnih rata, jer se stipendije ne isplaćuju za jul i avgust. Sada će taj iznos biti duplo veći, odnosno 200.000 dinara na godišnjem nivou, kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Foto: Filter media

Kako je istakao Terzić, studenti našeg grada ničim neće biti uslovljeni, osim da im ovo bude dodatni podstrek za dobre rezultate i visok prosek, koji je neophodan da bi se uopšte apliciralo za stipendiranje.

-Pored proseka, neophodno je da studenti redovno upisuju godinu, što je jedan oduvek bio slučaj, dodaje Terzić.

Ono što je novina jesu i potpuno drugačiji uslovi za studente sa invaliditetom.

Izvor: Pixabay

Studenti sa invaliditetom uopšte neće biti rangirani sa drugim studentima, već će kao prioritet dobiti stipendiju u najavljenom iznosu.

-Želja nam je bila da pomognemo svim studentima grada Kraljeva da mogu da završe fakultete, nakon čega bih voleo da se vrate u naš grad, dok sa druge strane studentima sa hendikepom izađemo u susret pod uslovima koji su neuporedivo blaži u odnosu na druge studente, zaključio je gradonačelnik.

O ovom pitanju, ali i mnogim drugim koja se tiču Budžeta grada Kraljeva za 2023. godinu, odbornici će raspravljati na Skupštini grada, koja je zakazana za petak, 23. decembar.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.