Simbolični paketi za novogodišnje praznike korisnicima Narodne kuhinje u Kraljevu

Narodna kuhinja i Crveni krst u Kraljevu za oko 600 svojih korisnika pripremila je simbolične pakete za Novu godinu
Foto: Filter media

-Našim korisnicima podelili smo pakete u kojima ima nekoliko osnovnih namirnica, ulje, testenine, narezak, pasulj. To su da kažemo simbolični paketi namirnica, jer u narednim danima kuhinja neće raditi, pa će im poslužiti kao zalihe, kaže Sreten Jovanović koordinator Narodne kuhinje u Kraljevu.

Iako su cene namirnica u poslednje vreme značajno poskupele, u Narodnoj kuhinji kažu da je to osetno ali da se snalaze uz pomoć donacija, pa tako hrane za korisnike ima dovoljno.

Foto: Filter media

-Jeste teško ali uvek ima ljudi dobre volje i toplog srca koji nam pomažu kako bi Narodna kuhinja funkcionisala kako treba. Imali smo nekoliko donacija u poslednje vreme i zahvaljujem se svima koji nam pomažu, na koji god način, kaže Jovanović i dodaje:

-Pripremamo oko 600 obroka dnevno, a naši korisnici svakog dana u periodu od 10 do 11 časova dobiju svoje sledovanje, odnosno kuvani obrok i pola vekne hleba po osobi.

Foto: Filter media

Usluge takozvanog narodnog kazana u Kraljevu koristi u svakom trenutku oko 600 ljudi. Na listi čekanja nalazi se oko 30 korisnika, a da li će sadašnja kriza i nenormalna poskupljenja svega što je moglo da poskupi, doprineti tome da se lista produži, videćemo tokom sledeće godine.

Foto: Filter media

Narodna kuhinja uz pomoć Crvenog krsta u Kraljevu godišnje pripremi 150.000 obroka za najugroženije sugrađane.

Trenutni korisnici Narodne kuhinje u Kraljevu, od kojih su većinom pripadnici romske populacije i samačka i staračka domaćinstva, pored paketa danas će dobiti svoje dnevno sledovanje obroka, a sledeći dan kada će kuhinja ponovo izdavati obroke, biće i prvi radni dan u 2023. godini – sreda, 4. januar.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.