Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ u rukama ovogodišnjih lauerata Raškog i Moravičkog okruga

U Kraljevu je danas dodeljeno 17 priznanja privrednim i društvenim subjektima sa područja Raškog i Moravičkog okruga

Foto: Filter media

Svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva , koje se organizuje u okviru projekta „Put ka vrhu“, koji je nastao pre 22 godine, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva.

Foto: Filter media

Jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ je Regionalna privredna komora Kraljevo. Zvonko Tufegdžić, direktor RPK Raškog i Moravičkog okruga, priznanje je primio za liderstvo komorskog sistema Srbije.

Foto: Filter media

-Svi dobitnici, u ovom slučaju i ja ispred institucije koju predstavljam, počastvovani su sigurno prestižnim priznanjem. To ujedno znači da neko prati naš rad, da se ocenjuje između svih koji se bave sličnim poslom, a ovakva priznanja nas „teraju“ da još bolje radimo, kaže Tufegdžić.

Ovo prestižno priznanje u oblasti preduzetničkog stvaralaštva, drugi put, dobila je Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje. Prvi put je to bilo 2006. godine, a ove 2022.  za otvaranje novih vrata za medicinske usluge na stranim tržištima.

Foto: Filter media

-Mi u „Merkuru“ pre svega smo uspeli da podignemo kvalitet zdravstvene usluge, sačuvali medicinu, i u mnogo toga se razlikujemo od ostali zdravstvenih ustanova. Međutim, mi moramo da nastavimo sa dobrom praksom, da postižemo još bolje kvalitete, jer zdravstveni proizvod koji smo napravili, koji traje i koji pacijenti pohvaljuju, mora taj kvalitet i da održava. Ovo priznanje je svakako veliki podstrek za to, kaže Dejan Sanojević, direkor SB „Merkur“ iz Vrnjačke Banje.

Među nagrađenima danas su se našli i Veterinarski institut Kraljevo, Dunav osiguranje Kraljevo, Preduzeće „Pantelić“, Kompanija „Tehnograd“, Preduzeće „Ekonom „ Ušće, Specijalna očna bolnica „Fokus“ Kraljevo, Zdravstvena ustanova „Studenica“ Kraljevo, Kompanija „Kotlenik“ Kraljevo, „elios Srbija“ Gornji Milanovac, Hotel „Zepter“ Vrnjačka Banja, Opština Gornji Milanovac, Preduzeće „Sanateks“ Sjenica, Mlekara „Zornić“ Tutin, Kompanija „Novi Pazar put“ i Kompanija „Mizan line“ Novi Pazar.

Dodela priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ organizuje Media Invent Novi Sad, Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Beogradu, pod pokroviteljstvom PK Vojvodine i PK Srbije.

Projekat „Put ka vrhu“ nastao je 2000. godine u Srbiji, a od 2016. godine ovaj projekat sprovodi se i u Republici Srpskoj.

Ko je bio Kapetan Miša Anastasijević

Izvor/Foto: Wikipedia

Miša Anastasijević bio je srpski titularni major, veliki tegovac, srpski rodoljub, učitelj i dobrotvor.

U sećanjima svojih savremenika ostao je kao dobar učitel ali iznad svega dobar Srbin. Svoju otadžbinu voleo je bezgranično a svoje lične interese potčinjavao opštim.

U zgradi čuvenog kapetan-Mišinog zdanja na Kraljevom trgu, danas se nalazi Rektorat Univerziteta u Beogradu.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.