Pažnja! Akcija pojačane kontrole saobraćaja i dalje traje – Video nadzori samo„beleže“ prekršaje

Od kada su u funkciji video nadzori na nekoliko ključnih saobraćajnica u Kraljevu, zabeležen je veliki broj prekršaja. Iz Uprave saobraćajne policije u Kraljevu podsećaju da je u toku i pojačana kontrola saobraćaja usmerena na vozače pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Foto: Filter media

-Tokom oktobra i novembra, na području grada Kraljeva, pripadnici saobraćajne policije sankcionisali su 815 prekršaja, koji su otkriveni putem video nadzora, od čega 603 prolaska na crveno svetlo i 212 prekršaja neprilagođene brzine, kaže zamenik komandira Uprave saobraćajne policije u Kraljevu, Strahinja Banović.

Foto: Printscreen

Kako ističe Banović, jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije jeste da kroz pojačane, redovne kontrole saobraćaja, otkrije što veći broj prekršaja, posebno onih koji uzrokuju najčešće saobraćajne nesreće.

Foto: Filter media

-U odnosu na isti period prethodne godine, odnosno za prvih 11 meseci ove, na području našeg grada otkriveno je 29 odsto više prekršaja. Ove godine ulupno je sankcionsano 24.716 kršenja propisa, a prethodne je taj broj iznosio 19.325. Od ukupnog broja prekršaja, u ovoj godini, 8.303 se odnose na neprilagođenu brzinu, dok je iz saobraćaja isključeno 1.186 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, i 64 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dodaje Banović.

Iz Uprave saobraćajne policije Kraljevo, podsećaju vozače da je u toku akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja upravaljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja će trajati do 11. decembra.

-Za prva tri dana ove akcije, iz saobraćaja je isključeno 17 vozača pod dejstvom alkohola i 2 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kaže Banović.

Iz Uprave saobraćajne policije u Kraljevu još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju, ne samo vozače, da poštuju saobraćajne propise i da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.