Osmeh i kad je teško – Deda Mraz obradovao mališane na bolničkom lečenju

Slobodan Matović, kraljevački alpinista, i ove godine je na neobičan način posetio mališane koji se nalaze na bolničkom lečenju u našoj bolnici. U kostimu Deda Mraza je sa krova bolnice stigao na peti sprat, gde su ga nestrpljivo čekali najmlađi pacijenti.
Foto: Opšta bolnica “Studenica”

Poklone koje je podelio su prikupili članovi Kluba američkog kluba ”Kraljevske krune” uz pomoć Fondacije Princeze Katarine Karađorđević.

Izvor: Opšta bolnica “Studenica”

Kako nam je rekao Luka Đurić iz ovog kluba, svake godine sa velikim zadovoljstvom organizuju novogodišnji turnir humanitarnog karaktera, gde prikupe slatkiše i igračke koje podele bolesnim mališanima. Ovo je već deseti put da ”Kraljevske krune” daruju decu koja se leče na odeljenjima pedijatrije i dečje hirurgije, a saradnja će se nastaviti i u godinama koje dolaze.

Mališane su poklonima obradovali i zaposleni i roditelji dece iz predškolske ustanove ”Eduka centar”, kojima takođe zahvaljujemo za radost koja je preplavila sve nas.

Izvor: Opšta bolnica “Studenica”

Slobodan Matović kaže da je veoma srećan što na ovaj način može da obraduje decu koja novogodišnje praznike provode u bolničkim krevetima. Dečji osmesi, koji se umnože kada se on pojavi i graja koja nastane kada dobiju poklone, njegova su najveća nagrada. 

V. d. direktora naše bolnice – dr Zoran Mrvić je zahvalio gospodinu Matoviću i članovima kluba ”Kraljevske krune” za pažnju i brigu koju su pokazali. Toplo vreme, koje ne karakteriše prednovogodišnju nedelju, ne odgovara našim mališanima, tako da je veliki broj hospitalizovane dece sa virusnim oboljenjima i infekcijama gastrointestinalnog trakta.

I pored toga, mališani su bili raspoloženi, zadovoljni, a poklone i posetu Deda Mraza će sigurno sačuvati u svom sećanju. Mi im želimo brz oporavak i srećne praznike.

Izvor: Dragana Petrović

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.