OPREZ! Od danas pojačana kontrola saobraćaja – na „meti“ ovi vozači

Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivni supstanci

Pripadnici MUP-a, Uprave saobraćajne policije, od danas (5. decembra), pa do kraja nedelje, 11. decembra, na teritoriji cele Srbije, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 zemalja koje su članice ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija u našoj zemlji svakog dana će angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Od početka ove godine, zbog upravljanja vozila pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, dok je 10.580 njih zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U istom periodu, u službenim prostorijama širom Srbije, ukupno je zadržano 2.330 vozača, koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.