Da svako dete doživi zimsku čaroliju – „Jedan paketić – puno ljubavi“

U okviru humanitarne akcije „Jedan paketić – puno ljubavi“ Crveni krst u saradnji sa partnerima, duže od tri decenije, deci lošijeg materijalnog stanja iz Kraljeva, ulepšavaju slatkišima, igračkama i garderobom predstojeće praznike.
Foto: Filter media

Danas je u Gradskoj upravi organizovana podela paketića, a više od 200 mališana imalo je priliku da se slika sa Deda Mrazom i uživa u pravoj novogodišnjoj čaroliji.

Foto: Filter media
Foto: Filter media

-Svake godine Crveni krst Kraljevo svoju poslovnu godinu završava sa najradosnijom akcijom „Jedan paketić – puno ljubavi“. I ove godine smo obradovali preko 200 mališana, zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, kojih i ove godine nažalost ima jako malo, pa bih ovu priliku iskoristila da ih sve pozovem da ubuduće učestvuju jer je ovoj deci potreban osmeh, kaže Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta Kraljevo.

Foto: Filter media

Kriterijum za dobijanje paketića u okviru ove humanitarne akcije koju kraljevački Crveni krst sprovodi već 32 godine, je uvek isti. Paketiće dobijaju deca koja dolaze iz porodica lošijeg materijalnog stanja kao i deca sa problemima u razvoju.

Foto: Filter media

-Kao Gradska uprava uvek smo tu da pomognemo i rad Crvenog krsta i da kroz neke naše odluke omogućimo da ta deca budu oni koji su pre svega u fokusu društva, kaže Marko Matović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za socijalna pitanja.

Foto: Filter media

Za sve mališane pored podele paketića i najvećeg iznenađenja Deda Mraza, učenici Medicinske škole i volonteri Crvenog krsta pripremili su predstavu „Novogodišnja bajka“ u kojoj su uživali.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.