Da li će se sledeće godine KONAČNO pokrenuti projekat Urbane regeneracije Dositejeve ulice

Država je u rebalansu budžeta za 2022. godinu obezbedila sredstva za projekat Urbane regeneracije Dositejeve ulice i angažovala konsultante koji će ovih dana početi sa radom, rečeno je na konferenciji za medije nakon sednice Gradskog veća grada Kraljeva
Izvor/Foto: Grad Kraljevo

-Grad Kraljevo svoje obaveze uvek i na vreme ispunjava, tako da očekujem da ćemo naredne godine uspeti da završimo javnu nabavku za rušenje dve i izgradnju jedne nove zgrade u Dositejevoj ulici, kaže gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić.

Kako Terzić dalje ističe, prošle godine javna nabavka jeste uspela, ali prvoplasirani na toj nabavci se izjasnio da za novac koji je predviđen pomenutom nabavkom, ne može da izvrši radove , jer je u međuvremenu cena građevinskog materijala porasla.

-Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture nije prihvatilo uvećanje cena zbog uslova tendera, pa je nakon toga kontaktiralo drugoplasiranog izvođača koji je takođe odbio da prihvati ponuđenu cenu i javna nabavka nije iz tog razloga uspela, odnosno nije potpisan ugovor sa izvođačem radova, naglašava Terzić.

Terzić je dalje pojasnio da je nakon toga u razgovoru sa Razvojnom bankom odlučeno da javna nabavka ne mora da se odvija po Međunarodnim standardima, već prema domaćim zakonima, što će zasigurno skratiti rok trajanja javne nabavke.

-Nadam se da ćemo omogućiti ljudima koji već godinama čekaju stambeno zbrinjavanje da dobiju stanove sa uslovima za život dostojnim čoveka, zaključuje gradonačelnik.

Podsećamo, u Narodnoj skupštini nešto ranije ove jeseni, povela se polemika oko projekta Urbane regeneracije Dositejeve ulice u Kraljevu, kada je narodni poslanik Zavetnika Strahinja Erac izneo kritiku na račun lokalne vlasti a povodom pomenutog projekta, premijerki Srbije Ani Brnabić, nakon čega se ona javno izvinila građanima Kraljeva. Tekst na ovu temu možete pročitati na LINKU

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.