Žička eparhija odlikovala bolnicu „Studenica“ najvišim priznanjem

Veliki broj vernika je prisustvovao liturgiji, gde je Vladika u molitvama pomenuo i preminule kraljevačke zdravstvene radnike koji su životnu bitku izgubili u ratu sa korona virusom

Izvor/Foto: OB “Studenica”

Na praznik Svetog Nektarija Eginskog Čudotvorca, Episkop žički gospodin Justin služio je svečanu liturgiju u paraklisu naše bolnice. Ovogodišnji domaćin slave je Jelena Mrvić, pedagoški saradnik u Domu zdravlja Kraljevo, a ovog sveca slavi i Odsek za onkologiju i hemioterapiju.

Za nesebičan trud, žrtvu i zalaganje u lečenju stanovnika širom Raškog okruga, Vladika Justin je Opštoj bolnici ”Studenica” dodelio najviše priznanje Eparhije žičke – Orden Svetog Simona Monaha. Odlikovanje je primio v.d. direktora naše bolnice dr Zoran Mrvić.

Izvor/Foto: OB “Studenica”

Zahvaljujući se njegovom preosveštenstvu Vladiki Justinu na uručenom priznanju, dr Mrvić je rekao da su ovo odlikovanje zaslužili svi zaposleni u OB ”Studenica” koji su se tokom pandemije korona virusa maksimalno angažovali i sve svoje snage stavili u službu pacijenata.

-Ovo priznanje nas i obavezuje da nastavimo putem koji se temelji na poverenju, poštovanju i nesebičnom zalaganju za svakog građanina sa teritorije čitavog Raškog okruga, rekao je dr Zoran Mrvić, v.d.direktora Opšte bolnice „Studenica“.

Izvor/Foto: OB “Studenica”

U svojoj besedi, koju je govorio po završenoj svečanoj liturgiji, Episkop žički G. Justin je podsetio da u ovim teškim vremenima valja obratiti pažnju na svoje bližnje, ljude oko sebe, bolesne i nemoćne, te da svako od nas treba da pomogne onoliko koliko može onima kojima je pomoć neophodna.

-Ljubav i radost koju nosimo u sebi pomoći će nam da lakše prebrodimo sva iskušenja koja nam predstoje, a posebno je važno čuvati svoju porodicu u kojoj je kolevka i temelj poštenih Božjih ljudi i jake države, rekao je na kraju besede Episkom žički Gospodin Justin.

Izvor: OB „Studenica“/Dragana Petrović

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.