Video nadzor na tri ključne raskrsnice u Kraljevu – prekršaji samo „pljušte“

Na raskrsnicama kod Auto-moto društva iz svih pravaca, na Trgu kralja Petra Prvog Oslobodioca gledano prema Pljakinoj ulici, kao i na raskrsnici kod Pljakinog šanca ka Beogradskoj ulici, od septembra meseca radi video nadzor koji beleži sve saobraćajne prekršaje

Foto: Printckreen

-U monitoring centru koji se nalazi u prostorijama Saobraćajne policije, prati se i beleži svaki saobraćajni prekršaj. Takođe u Dositejevoj ulici (ispod Vojnog hotela) postavljen je savremeni radarski uređaj koji prati ulazak vozila prema gradu od pravca Magnohroma, kaže Ivan Vučetić, komandir Saobraćajne policije u Kraljevu.

Foto: Printscreen

U policijskom centru prikupljaju se svi podaci prekršaja koji se šalju vlasnicima vozila, koji će da su napravili prekršaj, znati kada im obaveštenje stigne na kućnu adresu.

-Za ovo kratko vreme od kada je video-nadzor u funkciji napravljeno je puno prekršaja, ukupno 492, od čega 352 prekršaja prolaska vozila na crveno svetlo i 138 prekršaja neprilagođene brzine, naglašava Vučetić i dodaje da ovaj sistem olakšava rad policije u otkrivanju svih saobraćajnih prekršaja pre svega u dokaznom smislu, ali i kasnijeg vođenja prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u našem gradu.

Foto: Printscreen

Pored detekcije prekršaja, sistem služi i za praćenje saobraćajnih tokova, naročito u periodu pojačanog intenziteta saobraćaja, pa se u skladu sa tim i raspoređuju policijski službenici na ona mesta gde je potrebno regulisati saobraćaj.

-Ovaj sistem pored svega navedenog, olakšava i rad Sektora kriminalističke policije, Sektora za vanredne situacije ali i Komunalne milicije, zaključuje Vučetić.

Treba napomenuti da će vozači koji budu “uhvaćeni” u prekršaju, moći da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao njihovim vozilom.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.