Udružimo se za pomoć Saši Košaninu iz Ušća

Saša Košanin iz Ušća, Kraljevčanima je poznat kao predsednik Mesnog odbora Ušće Udruženja učesnika ratova od 1991-1999. godine, kao pesnik, ali najviše kao brat blizanac heroja Srđana Košanina, kapetana prve klase koji je život izgubio na Košarama, aprila 1999. godine. Sada je i Sašu zadesila teška životna borba, a pomoć svih dobrih ljudi itekako je dobro došla

Izvor/Foto: Privatna arhiva

Naime, Saša Košanin je u septembru operisan u Opštoj bolnici „Studenica“ zbog problema sa ileusom (zapetljana creva). Kako je operacija bila jako teška i duga, trajala je oko šest sati, oporavak je još teži, iako se Saša od 14. oktobra nalazi na kućnom lečenju.

Kako ističe ovaj miran čovek, iako mu je život visio o koncu, trudi se da se oporavi što pre, ali to će biti mukotrpan proces, jer svakodnevno dobija tri infuzije i četiri injekcije koje su terapijski veoma jake.

Inače, ovakav oporavak ne samo što je težak već i veoma neprijatan, zbog stoma crevne kese, koja se prazni svakodnevno, a diskovi menjaju svakog četvrtog dana.

-Uzrok ovakvog stanja je, po svemu sudeći, povreda iz 2018. Godine. Tada sam operisan nakon što me je napala i povredila bliska rođaka, napravivši povrede više trbušnih organa, kaže Košanin za kraljevačke medije.

U postoperativnom procesu, ovaj inače krhke građe čovek, izgubio je još 12 kilograma. Kako lekari nalažu moraće da bude na posebnom režimu ishrane do daljnjeg, ali i kada su terapije u pitanju koje su jako skupe.

Uz molbu njegovih prijatelja objavljujemo ovaj tekst, iako sam Saša ne moli za pomoć i pored toga što su finansijska sredstva njegove porodice jako skromna.

Kako je Saša za našu slobodu dao jednu polovinu svog srca – brata blizanca jednog od heroja našeg grada, najmanje što možemo učiniti jeste da mu bar malo olakšamo u ovoj teškoj životnoj situaciji.

Za sve one koji žele da pomognu, mogu to učiniti preko tekućeg računa kod Banke Poštanska štedionica 200-49940955-59 ili putem telefona 064/ 203 2016.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.