Toplana Kraljevo – Umanjen oktobarski račun za grejanje

Zbog odlaganja početka grejne sezone, JEP „Toplana“ Kraljevo umanjiće oktobarske račune za grejanje, za one korisnike koji koriste usluge centranog grejanja, rečeno je danas na sednici Gradskog veća.

Foto: Filter media

-Doneli smo odluku i na Nadzornom odboru je JEP „Toplana“  Kraljevo da umanjimo račune za ovaj period, odnosno da varijabilni deo koji je u sklopu cene grejanja po kvadratu, umanjimo za 40 dinara, pa će tako korisnici umesto sadašnji 92 dinara po kvadratu plus PDV, platiti 52 dinara plus PDV, kaže Aleksandar Nestorović, direktor JEP „Toplana“ Kraljevo.

Kako je dodao Nestorović, na ovo ih je obavezivala i Odluka o načinu snabdevanja toplotnom energijom koja je usvojena na Skupštini Grada Kraljeva, a kojom se ovo preduzeće rukovodi.

-Svega par dana smo grejali u oktobru, tačnije vršili funkcionalne i tople probe, kako bi kompletan sistem stavili u upotrebu, pa je tako i odluka o umanjenim računima logična, odnosno u skladu sa Zakonom 70. koji predviđa da ukoliko se toplotna energija ne isporučuje u vremenski određenom periodu za to, računi korisnika moraju biti umanjeni, dodaje Nestorović.

Kako dodaje direktor kraljevačke Toplane, u narednim godinama, nadaju se u ovom preduzeću da će rditi po sistemu utroška toplotne energije, pa tako neće biti problema ni za korisnike usluga, posebno u ovakvim situacijama kao što je bila u oktobru, jer će moći sami da formiraju svoj račun za grejanje.

Podsetimo, novembarski račun, u odnosu na oktobarski koji će biti umanjen, biće uvećan za 18 odsto, koliko će iznositi novousvojena cenu grejanja u Kraljevu.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.