„Srce heroja“ i predstavnici ruskog naroda i ambasade – Plodonosna buduća saradnja

Predstavnike ruskog naroda i ruske ambasade juče su u Kraljevu ugostili članovi Pokreta „Srce heroja“. Na sastanku je bilo reči o daljoj budućoj saradnji u oblasti obrazovanja, kulture i sporta

-Veoma značajan događaj za naš Pokret i uspostavljanje buduće zajedničke saradnje sa predstavncima ruskog naroda i ambasade. Nadamo se da je ovo prvi u nizu sastanaka, a kako je bilo reči o više oblasti u kojima možemo da uspostavimo saradnju, radujemo se svakom sledećem, rekao je nakon sastanka Dejan Kostić, potpredsednik Pokreta „Srce heroja“.

Na sastanku se posebno razmatrala mogućnost besplatnog školovanja dece članova Pokreta u Ruskoj Federaciji, što bi u velikoj meri doprinelo povećanju procenta obrazovanja dece iz Srbije na međunarodnim unuverzitetima.

Na sastanku, kome je prisustvovao i narodni poslanik Strahinja Erac, govorilo se i o zajedničkom učešću ovog Pokreta i ruske delegacije na sportskim i kulturnim manifestacijama, kako u Srbiji tako i u Rusiji.

Pokret „Srce heroja“ čine aktivni i bivši pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva pravde i Bezbedonosno-informativne agencije (BIA), kao i penzioneri, veterani, dobrovoljci i rezervni sastav pripadnika ovih profesija. Pokret je okupljen oko zajedničke ideje, u svrhu ostvarivanja i unapređenja zajedničkih ciljeva i interesa (zaštita i poboljšanje statusni prava i legalnih interesa u oblasti penziskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja, poboljšanje ličnog i društvenog standarda, socijalno-ekonomskog položaja i socijalne zaštite, ali i mnogim drugim važnim pitanjima.

Pokret „Srce heroja“ u Srbiji ima 4.500 aktivnih članova, dok je taj broj u Kraljevo sada prešao 1.200 članova.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.