Sa „Morave“ ove zime samo do Istanbula

Putnici koji žele da koriste usluge aerodroma „Morava“ Lađevci, u narednom periodu moći će jedino ako žele do Istanbula.

Tokom letnje sezone u ponudi bile tri destinacije, Tivat, Solun i Istanbul, završetkom iste, ukinute su destinacije ka Grčkoj i Crnoj Gori.

Za pomenuti period kroz aerodrom je prošlo 11.000 putnika, što je ujedno i rekord od otvaranja – 2019. godine, do danas.

-Tamo postoji dosta potencijala koji još uvek nije u funkciji. Tri destinacije su rađene tokom leta, a sada, tokom zime, samo jedna, ka Istanbulu. Postoji određeni broj biznis i medicinskih letova koji se tamo realizuju, ali svakako da postoji dobar potencijal u tom delu tržišta ka razvoju. Sa nadležnim Ministarstvom saobraćaja,  građevinarstva i infrastrukture radimo na razvoju tog aerodroma. Bilo je odrešenih problema koji su povezani sa eksproprijacijom zemljišta i za autoput i za aerodrom ali se nadamo da je to iza nas i da ćemo moći da idemo dalje, kaže Mihajlo Zdravković, direktor JP „Aerodromi Srbije“, a prenose mediji.

Kako je najavio direktor „Aerodroma Srbije“ u planu je proširenje platforme i izgradnja nove piste , kako bi se stvorili uslovi za nove avio kompanije koje bi letele sa „Morave“.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.