Kusturica za Filter: Nasilje među mladima proizveli rijaliti programi

“Rijaliti šou programi uveli su standard ponašanja koji je porodio promenu u ljudskim glavama, nevolju s kojom se danas suočavamo kada je nasilje među mladima u pitanju”, rekao je za Filter.media slavni srpski reditelj Emir Kusturica.

Promocija knjige Emira Kusturice “Vidiš li da te ne vidim” u Kraljevu, Foto: Filter

Upitan zbog čega misli da mladi danas imaju sve manje stida, da li iz toga proističe nasilje kojima su nove generacije sklone, ne samo na ulici nego i u školama što smo videli ovih dana na mrežama, Kusturica kaže da sve potiče o rijalitija koji su okupirali medije.

Promocija knjige Emira Kusturice “Vidiš li da te ne vidim” u Kraljevu, Foto: Filter
  • Progres koji čoveka tera na nepočinstva, po mom mišljenju, dolazi od velikih medija. Nekada je bilo potrebno navići se na sigurnosne kamere, a danas je to navikavanje na kamere svih vrsta i potpuno ukidanje privatnosti. To je deo Četvrte industrijske revolucije, verovatno najgoreg perioda u istoriji čovečanstva. S jedne strane, postoji prednost u tome što je tehnologija pomogla medicini, nauci, međutim, nauka je lišena čovekoljublja, kaže Kusturica.

On je ovog petka posetio kraljevačku biblioteku radi promocije svoje knjige “Vidiš li da te ne vidim”, a pored autora, o knjizi su govorili književni kritičar Želidrag Nikčević, književnik Milan Ružić i istoričar Miroslav Perišić.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.