Kraljevo: Izložba Kola srpskih sestara u znak podrške u borbi protiv nasilja nad ženama

U Gradskoj kući danas će biti organizovana izložba koju je pripremilo ovdašnje Udruženje Kolo srpskih sestara, a na kojoj će posetioci moći da vide sve ono što vredne ruke ovih žena pripremaju tokom godine.
Foto: Filter media

-Pošto je godina na izmaku, odlučile smo da organizujemo izložbu, na kojoj ćemo prikazati šta mi sve to radimo. Naše članice pišu, izdaju knjige, bave se ručnim radom, slikaju. Ujedno ovaj dan je izabran i zato što se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, pa na ovaj način želimo da pružimo podršku svim ženama kojima je ona i potrebna, kaže Zorica Jevtović, sekretar Kola srpskih sestara u Kraljevu.

Foto: Filter media/Zorica Jevtović

Udruženje Kolo srpskih sestara u Kraljevu postoji od 2005. godine. Na početku je bilo oko 80 članica, a danas broje oko 40. Njihov rad prepoznat je odavno, a žene koje čine ovo društvo, samo pokazuju da i pored redovnih obaveza, mogu da doprinesu društvu i na jedan kreativan način.

Foto: Filter media
Foto: Filter media
Foto: Filter media/ Priprema izložbe

Večerašnja izložba nije prodajnog karaktera, a kako su nam rekli u planu je izložba „Otvorena vrata od ormara, dođi, uzmi, posluži se sama“ koja će biti humanitarnog karaktera a sav novac koji bude prikupljen biće preusmeren na neku od humanitarnih akcija.

Foto: Filter media

Izložba Kola srpskih sestra u holu Gradske uprave, počinje večeras u 17 časova.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.