Kraljevačko pozorište proslavilo 73. rođendan – ovogodišnje nagrade posvećene publici

Premijerom „Puta oko sveta“, u režiji Zdravka Lukića, davne 1956. godine, otpočeo je život Amaterskog pozorišta u Kraljevu, a kroz naredne četiri decenije, postalo je najbolje amatersko pozorište bivše Jugoslavije.

Narodno pozorište, osnovano 1949. godine, ugasilo se daleke 1956. Ansambl, do tada profesionalnog pozorišta, rešio je da ne odustane i da nastavi da stvara na svojoj sceni. Tako je 17. Novembra, pre tačno 73 godine nastalo amatersko pozorište, koje će u narednim decenijama ostvarivati samo uspehe.

-Hvala svima koji su radom i talentom, odricanjem i kretivnom energijom omogućili da trajemo i opstanemo više od sedam decenija, ali pre svega hvala našoj vernoj publici u Kraljevu, bez koje Pozorište nema ni jedan razlog da postoji, rekao je Miodrag Dinulović, reditelj i direktor Kraljevačkog pozorišta, povodom važnog jubileja za ovu ustanovu kulture.

Iz Pozorišta poručuju, da su svih osam ovogodišnjih značajnih nagrada, Festivala profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“, najveću nagradu za dramsko stvaralaštvo u Srbiji – Sterijina nagrada(osvojila je Aleksandra Arizanović, vanredna mlada glumica Kraljevačkog pozorišta), ali i mnoge druge nagrade posvetiti svojoj publici, ali i kako navode, svojim počivšim kolegama čiji dobri duh i dalje krstari kraljevačkom pozornicom.

Na LINKU  možete pogledati video koji je objavljen u čast rođendana Kraljevačkog pozorišta.

Redakcija portala Filter media čestita rođendan Kraljevačkom pozorištu, koje naš grad iz godine u godinu oplemenjava kulturnim sadržajima, na sceni koja će ostati budućim pokolenjima.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.