Dom zdravlja Kraljevo: Nova oprema za ginekološke preglede

Služba za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Kraljevo, opredeljenim sredstvima u iznosu od 3.345.996 dinara, kupila je neophodnu, vrednu opremu u vidu novog ultrazvučnog aparata i kolposkopa.
Izvor: Dom zdravlja Kraljevo

Ginekološke pacijentkinje i trudnice sada će imati priliku da preglede obavljaju na savremenijim medicinskim aparatima, što će umnogome olakšati i otkrivanje svake promene u ranoj fazi.

-Ova donacija nam je od izuzetne važnosti, jer je prethodni ultrazvučni aparat nabavljen pre gotovo sedam godina. Sada ćemo ga koristiti za preglede ginekoloških pacijentkinja i trudnica. Kupovina novog kolposkopa takođe je od izizetnog značaja, zbog pre svega sprovođenja organizovanog skrininga za rano otkrivanje raka grlića materice, rekla je prim.dr Tamara Anđelković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Kraljevo.

Naime, Vlada Republike Srbije nedavno je donela Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja Ministarstva pravde. Tako je Domu zdravlja opredeljena pomenuta suma od preko tri miliona dinara. Za nabavku ultrazvučnog aparata izdvojeni je preko 2 miliona dok je kolposkop kštao nešto više od milion dinara.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.