„Cirkus“ na sednici Skupštine grada Kraljeva (VIDEO)

Nekoliko opozicionih odbornika odlučilo se da organizuje protest pod nazivom „Gromoglasno ćutanje“, zbog kako su naveli,  uvredljivih reči većnice vladajuće stranke, upućenih jednom od odbornika opozicije
Foto: Filter media

Kako saznajemo, do ovog protesta je došlo, jer je većnica, zadužena za brigu o porodici, Ivana Bazić (SNS), na jednoj od prethodnih sednica dobacila odborniku Miroljubu Bakoviću (Zdrava Srbija) da ne može da polemiše o izdvajanju iz gradskog budžeta za prvorođenu decu, jer on decu nema.

Naime, sedam opozicionih odbornika, protest će sprovesti tako što će tokom današnje sednice (koja može zbog 30 tačaka dnevnog reda da se produži i na sutrašnji dan), ćutati za govornicom, kada bude njihovo vreme za izlaganje. Takođe, oni nose majice sa natpisom “Smena ili ostavka”.

Foto: Filter media

Kako opozicionari nisu dobili izvinjenje od pomenute većnice do danas, oni zahtevaju njenu smenu ili ostavku, što pokazuje i ovaj današnji protest.

Kako će se završiti ova „skupštinska šarada“, još uvek je neizvesno. Da li će do javnog izvinjenja doći, hoće li sedam odbornika istrajati u protestu, ili će ova situacija jednostavno utihnuti, gledaćemo u narednim danima.

U narednom videu pogledajte kako je danas izgledala sednica Skupštine grada Kraljeva

Filter media

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.