Zavetnici: Terziću prvo izvinjenje građanima, pa ostavka

Zbog neispunjenih obećanja upućenih građanima Kraljeva tokom prethodnih godina, Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici, pozvao je gradonačelnika Terzića, da sledi primer premijerke države i uputi izvinjenje građanima Kraljeva, a nakon toga i podnese ostavku
Foto: Filter media

-Od samog početka delovanja naše stranke, ne samo u Kraljevu već i na nivou Republike zajedno sa predsednicom stranke Milicom Đurđević Stamenkovski, ukazujemo na lokalne probleme, odnosno probleme naših sugrađana. Iako smo vanparlamentarna opozicija u gradu, trudimo se da utičemo i narodski rečeno „nateramo“ na neki način vlast u Kraljevu da ozbiljno shvate svoj posao, da rade ono što treba da rade, kako bi zajedničkim snagama došli do boljitka za sve sugrađane, rekao je Marko Petrović ispred Gradskog odbora Zavetnika Kraljevo.

Zavetnici su se osvrnuli na goruću temu poslednjih dana u Kraljevu, odnosno javno izvinjenje premijerke Ane Brnabić građanima Kraljeva, za sva neispunjena obećanja upućena u poslednjih nekoliko godina. Ovom prilikom kraljevački Zavetnici pozvali su gradonačelnika Terzića da se izvine građanima i kao moralni čin, podnese ostavku na funkciju.

Izvor: Direkcija za planiranje i izgradnju Kraljevo

-Pozivamo Predraga Terzića da prihvati svu političku odgovornost, jer je lično odgovoran za sve navedene probleme. Podsećamo, Terzić je lično potpisao elaborat 2016. godine – plan Urbane regeneracije Dositejeve ulice, tako da za kašnjenje projekta mora i da snosi odgovornost. Pozivamo ga da podnese ostavku, da se raspišu vanredni lokalni izbori, kako bi građani slobodnom voljom izabrali onog koga žele na čelu grada, naglašava Petrović i dodaje – Mi smo danas uputili dopis gradonačelniku Kraljeva o svim pomenutim problemima u Skupštini Republike Srbije, a njegov odgovor očekujemo u najkraćem roku.

Kako smo već pisali, narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici iz Kraljeva – Strahinja Erac, u argumentovanoj i konstruktivnoj raspravi u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, govorio je o brojnim problemima i obećanjima vladajuće stranke, a koji su upućeni građanima Kraljeva (izgradnja novog stadiona, problem Generalne regulacije Dositejeve ulice, dodatna pista na Aerodromu „Morava“).

Nakon izlaganja poslanika Erca, premijerka Ana Brnabić uputila je izvinjenje građanima Kraljeva. Više o ovoj temi možete pročitati OVDE

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.