Za Dan grada Kraljeva koncert Trija „Praskozorje“

Koncert počinje u 20 časova

U Svečanoj Sali Gradske uprave, 7. oktobra kada se obeležava Dan grada Kraljeva, u organizaciji Kulturnog centra Ribnica, biće upriličen koncert Trija „Praskozorje“. Na repertoaru će biti najpoznatije kompozicije džez, fank, pop, rok, filmske i tango muzike.

Tri mlada Kraljevčanina koji su osnovali Trio „Praskozorje“ osnovali su ovaj sastav za koji kažu da je nastao iz prijateljstva, druženja i afiniteta članova ka svim kvalitetnim i dobro poznatim žanrovima muzike.

Uskoro će biti i predstavljena autorska kompozicija mladih muzičara.

Trio „Praskozorje” čine Milan Jović – violina, Dušan Sarić – klavir i Stefan Beloica – harmonika.

Dušan Sarić je master džez pijanista. Rođen je u Kraljevu, a sada živi i radi u Vrnjačkoj Banji. Završio je MŠ „Stevan Mokranjac”, a potom Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu na  odseku za džez i popularnu muziku.  Do 2020. godine je bio aktivan na muzičkoj sceni u Beogradu u sklopu raznovrsnih sastava džez i popularne muzike, nakon čega se vratio u Vrnjačku Banju gde se posvetio pedagoškom radu. Učestvovao je na brojnim radionicama i seminarima vrsnih svetskih džez muzičara.  

Milan Jović je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao u Kraljevu, a dalje školovanje nastavio na Fakultetu umetnosti u Nišu, gde je završio osnovne i master studije. Kao solista i kamerni muzičar, nastupao je u Srbiji i inostranstvu sa brojnim istaknutim umetnicima. Sedam godina je bio član simfonijskog orkestra u Podgorici. Trenutno je član gudačkog orkestra Šlezinger iz Kragujevca i nastavnik u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković” u Trsteniku.

Stefan Beloica je završio Muzičku školu „Stevan Mokranjac” u Kraljevu. Osnovne akademske i master studije završio je na Fakultetu umetnosti u Nišu. Učestvovao je na republičkim i međunarodnim takmičenjima u solo i kamernoj kategoriji. Njegovo muzičko obrazovanje upotpunjuju brojni majstorski kursevi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.