Udruženje ratnih vojnih invalida u Kraljevu od juče u novim prostorijama

Udruženje koje broji oko 170 članova, od sada će u novim prostorijama u prijatnijem i lepšem okruženju, redovno moći da se okuplja i rešava probleme sa kojima se svakodnevno suočava.
Izvor: Grad Kraljevo

-Nove prostorije za naše članove sigurno su od velikog značaja, uz svakako bole uslove za rad i pružanje pomoći. U Kraljevu ima oko 200 ratnih vojnih invalida a njih oko 170 su članovi Udruženja, ističe Vojislav Vukašinović, predsednik Udruženja RVI Kraljevo.

Osvećenju novih prostorija Udruženja prisustvovao je i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić koji je iskoristio priliku da istakne dugogodišnju saradnju lokalne samouprave i Udruženja ratnih vojnih invalida u Kraljevu.

Izvor: Grad Kraljevo

-Grad je, u saradnji sa Udruženjem ratnih vojnih invalid, obezbedio popust od 30 odsto na cenu komunalnih usluga. U daljim razgovorima očekujem da ćemo napraviti mogućnost i za one koji su učestvovali u ratovima devedesetih, na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova moći da dobiju popust na cenu komunalnih usluga, naglašava Terzić.

Izvor: Grad Kraljevo

Ovom događaju prisustvovala je i Nada Milić, majka trojice braće Milić od kojih su dvojica izgubila život na Kosovu i Metohiji, tokom rata 1999. godine, a treći brat preminuo od tuge za njima. Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave podnet je zahtev da braća Milić, dobiju ulicu na teritoriji grada Kraljeva.

Udruženje ratnih vojni invalida na svaki način pokušava da pomogne svojim saborcima, braći po ranama, organizujući tokom cele godine, niz akcija u kojima su do sada renovirali 25 kuća. Trenutno rade na još jednom renoviranju doma ratnog vojnog invalida. Pored akcija konstantno rade i na tome da članovi, ratni vojni invalidi, oni koji su postradali za otadžbinu, ostvare svoja zakonom propisana prava.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.