U vrtiću u Ušću izbio požar dok su deca spavala

Juče je u Predškolskoj ustanovi „Plavi čuperak“ u Ušću, tokom boravka dece, u kupatilu za vaspitače izbio požar, koji je odmah lokalizovan. Deca će se već sutra vratiti u vrtić

Dok su deca spavala, u vrtiću „Plavi čuperak“ u Ušću, desio se manji incident, kada se zapalila mašina za veš u kupatilu za osoblje, odnosno vaspitače. Brzom reakcijom, požar je lokalizovan, a deca su za to vreme bila na sigurnom u svojim sobama.

-Upravo sam posetila vrtić u Ušću, Bogu hvala ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Na mašini za veš u delu koji koristi osoblje, zapalila se plastika. Brzom reakciom zaposlenih i zaposlenih u MUP –u požar manjih razmera je lokalizovan. Nije bilo potrebe za evakuacijom dece, ali smo odlučili da vrtić ne radi dok se posledice ne saniraju. Danas se ceo dan radilo na otklanjanju štete, a deca će se sutra vratiti u vrtić koji je potpuno bezbedan, kaže za portal Filter media, direktorka Predškolske ustanove „Olga Jovičić – Rita“ u Kraljevu, Gabrijela Čmerić.

Usluge vrtića „Plavi čuperak“ u Ušću koristi 48 dece, dok se u momentu izbijanja požara, njih 33 nalazilo na boravku.

Prema rečima meštana, objekat u kome se nalazi vrtić, nekada se koristio za potrebe kuhinje ORA Ibar, kada se osamdesetih godina vršilo pošumljavanje. Nakon toga, godinama nije bilo ozbiljnijih radova na objektu do otvaranja pomenutog vrtića.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.