U Kraljevu predstavljena aplikacija „Tri plus“ za sve roditelje sa troje i više dece

Aplikacija će moći da se koristi od januara 2023. godine

Organizacija „Pokret za decu“ danas je u Kraljevu predstavila  jedinstvenu aplikaciju „Tri plus“ koja je namenjena roditeljima koji su u prethodnim godinama ostvarili pravo na njihovu ponosnu karticu a koja im je omogućavala popuste i privilegije u preko 2.500 objekata u celoj Srbiji.
Foto:Filter media

-Veoma je bitno da pored države , koja je već u poslednjih nekoliko godina obezbedila niz pogodnosti za porodice sa troje i više dece, neophodno je da se svi gradovi, opštine i udruženja udruže kako bi se Srbija izborila sa belom kugom. Grad Kraljevo sarađuje sa organizaciju „Tri plus“i sve porodice sa troje i više dece sa teritorije našeg grada, imaju mogućnost da dobiju popuste na cene JP „Toplane“, JKP „Čistoće“ ali i na cene JKP „Vodovod“, kaže gradonačelnik Predrag Terzić.

-Zahvalan sam velikom broju preduzeća sa teritorije grada Kraljeva koja su odlučila da smanje cene svojih usluga. Danas, porodice sa troje i više dece u Kraljevu imaju i mogućnost da po povoljnijim cenama pazare u prodavnicama odeće i obuće, računarske opreme, da cene u apotekama za njih budu niže, a ovoj akciji su se pridružili i stomatolozi, pedijatri a čak i prodavnice auto delova, dodaje Terzić.

Danas se na predstavljanju aplikacije „Tri plus“  u Kraljevu razgovaralo i o drugim mogućnostima koje bi pomogle višedetnim porodicama, predstavnici grada i Organizacije „Tri plus“ nadaju se da će u narednih nekoliko meseci imati još dobrih vesti za pomenute porodice.

Foto: Filter media

-Konačno porodice sa troje i više dece, stavljene su u fokus borbe protiv bele kuge, jer je to  jedina garancija da će nas u budućnosti biti isto kao danas. Posle donošenja mera o finansijskom podsticanju rađanja, u odnosu na 2017. godinu, u 2021. godini, za 16, 1 posto je porastao broj trećerođene dece, dok je četvororođenih 13, 1 odsto, kaže predsednik Udruženja Pokret za decu „Tri plus“ koji je dodao da će pomenuta kartica sa popustima od januara 2023. godine moći da se koristi i u Republici Srpskoj i obrnuto.

Osnovni cilj Pokreta za decu „Tri plus“ jeste da se probudi svest kod građana Srbije o opasnosti od bele kuge, ali i upoznavanje sa činjenicom od velike opasnosti od nestanka Srbije ako u budućnosti ne bude više porodica sa troje i više dece. Sadašnji broj ovakvih porodica iznosi tek 7,8 odsto, a neophodno je da ovaj broj bude mnogo veći, odnosno 45 odsto od ukupnog broja porodica u Srbiji.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.