Toplana Kraljevo: Tri dana temperatura ispod 12 stepeni pa tek onda grejanje

Zvanična grejna sezona počinje u subotu 15. oktobra. Da li će radijatori tada u stanovima biti topli, zavisi od vremenska prognoze

Foto: Filter media

Prema rečima Nestorovića, kraljevačka „Toplana“ spremna je za novu grejnu sezonu, nabavka energenata je završena, pa građani u tomi smislu ne treba da brinu. Ministarstvo rudarstva i energetike preporučilo je prosečnu temperaturu u stanovima i drugim prostorima na 20 plus-minus stepeni.

-Pratimo uputstva Ministarstva, zbog ponavljam energetke krize, ali kao preduzeće smo nabavili sve potrebne energente. Koristimo gas, ali kao alternativno rešenje imamo mazut. Od pet kotlova kraljevačke „Toplane“ u slučaju nestašice gasa, dva mogu da koriste mazut, dok tri kotla za to nemaju mogućnost, dodaje Nestorović.

U „Toplani“ Kraljevo ističu da će se ponašati ekonomično usled energetske krize, ali nikako na štetu građana.

Podsećamo, „Toplana“ je tražila i dobila saglasnost da se cena grejanja u Kraljevu, počevši od ove grejne sezone, poveća za 18 odsto, pa će tako oko 11.000 domaćinstava u našem gradu, plaćati grejanje znatno više, iako je, kako se navodi iz ovog preduzeća, povećanje minimalno kako bi se vodilo računa o standardu građana.

Naša preporuka građanima je da prate vremensku prognozu, a da se ujedno i nadamo da ova zima neće biti toliko hladna, jer će kako se čini, energetska kriza potrajati.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.