Svečanom sednicom obeležen Dan Grada Kraljeva

Povodom Kraljevdana – Dana Grada Kraljeva, upriličena je Svečana sednica Skupštine grada, na kojoj su dodeljena priznanja zaslužnim građanima, organizacijama, udruženjima i znamenitim Kraljevčanima koji više nisu sa nama.
Foto: Filter media

Domaćini, predstavnici Grada ugostili su na današnji dan brojne delegacije, dobitnike nagrada, narodne poslanike iz Kraljeva, kako bi svi zajedno obeležili praznik grada na Ibru.

Dobitnik ovogodišnje Oktobarske nagrade, docent dr Vladimir Jovanović, za dugogodišnji predan rad i vrhunske domete u medicini, zahvalio se nagradi dodajući da ovo vreme nije naklonjeno malom običnom čoveku.

-Nagrada je veoma značajna, pre svega jer se ne odnosi konkretno na struku , već na interkciju sa ljudima. Moram da istaknem veoma važnu stvar a to je da sam ja rođeni Kraljevčanin pa mi ovo priznanje još više znači, kaže dr Vladimir Jovanović.

Reagujući na konstataciju da je upravo on taj koji na svaki mogući način pomaže ljudima a naročito Kraljevčanima, dr Jovanović odgovara:

-Moj stav je da čovek ne sme da kida konkcije i da taj pupčanik mora da opstane. Kako vreme prolazi primećujem kod sebe da je ta veza neraskidiva.

Foto: Filter media

 Prisutnima se obratio i gradonačelnik Kraljeva koji je podsetio na prošla vremena u Kraljevu, ova sadašnja i ona koja dolaze, podsećajući na investicije i projekte, koje je naš grad imao u poslednjih nekoliko godina. Terzić je pored straniih investitora koji posluju u našem gradu ovu priliku iskoristio da istakne značaj i lokalnih  kompanija i preduzeća.

Ovo su nagrade i priznanja dodeljena na ovogodišnjem obeležavanju Dana grada -Kraljevdanu.

Izvor: Grad Kraljevo

Obeležavanjem Kraljevdana, grad na Ibru od 1998. godine neguje kult dinastije Nemanjića, sećanjem na 7. oktobar 1226. godine, kada se upokojio prvi srpski kralj Stefan Prvovenčani, kasnije kanonizovan kao Sveti Simon.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.