Smenjen predsednik opštine Raška – odbornici SNS uperili prstom u Rakitića zbog Kopaonika

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić smenjen je na poslednjoj sednici Skupštine opštine. Na njegovo mesto odmah postavljen Nebojša Popović inače Rakitićev partijski kolega

Inicijativu za smenu Rakitića podnelo je 27 odbornika u Skupštini opštine, od čega čak 26 iz redova naprednjaka.

Kako je obrazloženo, inicijativa proizilazi od, smatraju odbornici „urbanističkog haosa“ na Kopaoniku.

Odbornici su se saglasili da deo odgovornosti pripada upravo dojučerašnjem predsedniku opštine i njegovom timu, te da su mnoge urbanističke odluke lokalnih čelnika donete protivzakonito.

Za novog predsednika opštine izabran je Nebojša Popović iz redova SNS-a koji je i bivši narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Podsećamo, staž Ignjata Rakitića na funkciji predsednika opštine priličn je dug. Na ovu funkciju postavljen je pre nešto više od osam godina, juna 2014. godine.

Sada kada je smenjen funkcioner za koga je rečeno da snosi deo odgovornosti za loše urbanističke odluke na planini Kopaonik, nadamo se da će čelnici opšrine Raška rešiti niz problema, od prekomerne gradnje u planinskom centru, problema sa vodom do izlivanja kanalizacije, kako bi tursti ubuduće nesmetano uživali u odmoru, a ne bili primorani da odlaze ranije, kao što je to bio slučaj u godinama pre.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.