Pešaci u Kraljevu prelaze ulicu gde stignu – Sve više kažnjenih

Jedan od glavnih saobraćajnih prekršaja učesnika u saobraćaju u Kraljevu, naprave pešaci, koji ulicu prelaze najčešće van pešačkog prelaza. Za nepoštovanje ovog saobraćajnog propisa novčana kazna je fiksna i iznosi 5.000 dinara
Foto: Filter media

-Pešaci zatečeni u ovom saobraćajnom prekršaju imaju rok od 8 dana da plate kaznu, a ukoliko to učine platiće samo polovinu iznosa, kaže Miloš Kosovac, zamenik komandira Saobraćajne policije Kraljevo.

Jedna od najosetljivijih kategorija učesnika u saobraćaju, jesu deca pešaci. U zonama škola, pripadnici Saobraćajne policije u Kraljevu pojačano kontrolišu saobraćaj, u vreme dolaska i odlaska dece iz škola.

Izvor: Pixabay

-Početak školske godine uvek bude najkritičniji, pa tako naše patrole kontrolišu saobraćaj u zonama škola pojačano. Ove godine je tokom meseca septembra, otkriveno je 597 prekršaja, u zonama škola, a najčešći uzrok je bila prekoračena brzina u 310 slučajeva, dok je pod dejstvom alkohola isključeno 15 vozača iz saobraćaja, dodaje Kosovac.

U istom periodu u zonama škola 59 vozača je koristilo mobilni telefon, dok je bilo i oni koji su prolazili na crveno svetlo, čak nji 18. Iz Saobraćajne policije u Kraljevu apelovali su još jednom na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise, da budu savesni i odgovorni, i da ne urade ništa što bi moglo da ugrozi sopstvenu i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, pešaka i đaka koji su ujedno i najosetljivije kategorije učesnika u saobraćaju.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.