Kraljevački mališani trčali za srećnije detinjstvo

Sportsko-humanitarna akcija Crvenog krsta „Trka za srećnije detinjstvo“ održana je juče, u okviru Dečije nedelje, na Atletskom stadionu u Kraljevu

Predškolci i osnovci u velikom broju odazvali su se ovoj akciji a sva prikupljena sredstva od prodaje startnih listića namenjena su za pomoć porodicama lošijeg materijalnog stanja.

-Hvala svim nastavnicima i učiteljima kraljevačkih osnovnih škola, koji motivišu decu da se bave sportom ali i da budu humani od najranijeg detinjstva. Na ovaj način oni i uče da pomažu deci koja nemaju, kaže Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta.

Crveni krst Kraljevo svake godine pošalje oko četrdesetoro dece na oporavak, ali i na more one mališane koji do sada nikada nisu bili na letovanju.

-Veliku zahvalnost dugujemo Narodnoj biblioteci i Karate klubu „Reikon“ koji nam svake godine pomažu da deca koja učestvuju na trci, dobiju nagrade što je svakako još jedna motivacija za učestvovanje na tradicionalnom sportskom događaju, dodaje Dobrić.

 Na trci su učestvovali mališani iz dve predškolske ustanove i 19 osnovnih škola. Iako su nagrade dodeljene najbržima, sigurno je da su dobili nešto mnogo važnije, osećaj solidarnosti i humanosti u najranijem detinjstvu. Čestitamo im!

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.